Cum a ajuns Maradona o epavă. Când a devenit dependent de cocaină şi ce operaţii a făcut FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Getty /  Images
FOTO Getty /  Images

Presa argentiniană a anunţat, miercuri, că Diego Maradona a încetat din viaţă la 60 de ani. Fostul mare fotbalist a murit în urma unui stop cardiac.

GALERIE FOTO

Viaţa lui Maradona a fost împănată cu foarte multe excese, iar apropiaţii acestuia avertizaseră că, la stilul de viaţă dus, legenda argentiniană va avea un sfârşit tragic.

*De la mijlocul anilor '80 până în 2004, Maradona a fost consumator de cocaină. Se vehiculează că a devenit dependent în 1983, pe când era la Barcelona. 

*Maradona a avut mereu o predispoziţie spre îngrăşare şi a fost chiar obez la un moment dat, având 130 de kilograme (înăţimea sa e de 1,65 de metri). S-a operat pentru micşorarea stomacului la o clinică din Columbia, în martie 2005. Apoi, timp de trei luni, a avut un regim alimentar bazat doar pe lichide. Când a apărut în public, într-adevăr, reuşise să slăbească enorm.

*În martie 2007, Diego a fost internat la un spital din Buenos Aires. A fost tratat pentru hepatită, ca urmare a consumului excesiv de alcool. A ieşit din spital pe 11 aprilie, însă a trebuit să fie reinternat, două zile mai târziu. Atunci, în decurs de o lună, au apărut de trei ori zvonuri despre decesul său! Maradona a fost însă transferat la o clinică de psihiatrie, pentru a-şi trata dependenţa de alcool. A fost externat la data de 7 mai. A doua zi, a apărut la televiziunea argentiniană şi a spus că a renunţat la consumul de alcool şi că nu s-a mai drogat de doi ani şi jumătate.

*În ianuarie 2019, Maradona a fost operat de hernie cauzată de o hemoragie internă în stomac.

*Hematomul subdural, pentru care a fost operat acum, e o afecţiune care apare, de obicei, la persoane trecute de 60 de ani. Potrivit Digi Sport, mulţi dintre pacienţii diagnosticaţi cu această problemă suferă de alcoolism cronic. Alţi factori care favorizează hematomul subdural sunt epilepsia, bolile de sânge sau medicamentele anticoagulante.

Citeşte şi:

Diego Maradona a murit. Fostul fotbalist avea 60 de ani

Mesajul postat de Federaţia Argentiniană de Fotbal după moartea lui Maradona

Maradona, pe marginea prăpastiei: Un medic a explicat situaţia dramatică a lui Diego

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite