CTP are un reproş pentru Mihaela Buzărnescu: „Pe lângă aspectul dizgraţios al acestui fel de a fi pe teren, folclorul ăsta nici nu ajută“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu a urmărit atent ascensiunea Mihaelel Buzărnescu, care a jucat finala la Praga, şi a tras câteva concluzii.

CTP a lăudat evoluţia româncei de 30 de ani, care i-a pus mari probleme cehoaicei Petra Kvitova, însă a lansat şi o critică la adresa ei. 

"În toată istoria tenisului pe care am trăit-o vreme de o jumătate de secol, nu ştiu un jucător care să fie clasat până la 29 de ani dincolo de locul 300, iar la 30 de ani să arate un nivel de joc şi nişte rezultate de Top 20, aşa cum face Mihaela Buzărnescu.Finala ei de la Praga, cu marea jucătoare cehă Petra Kvitová, nr. 10 mondial, fost nr. 2 mondial, învingătoare în 23 de turnee WTA, între care 2 titluri la Wimbledon, a fost strânsă până la ultima minge. Mihaela a rezistat în raliuri cu Petra, a alergat excepţional, a scos ghioagele gladiatoarei cu lovituri defensiv-agresive, a punctat decisiv când a avut ocazia cu forehandul lung de linie (lovitura ei pe care începe s-o ştie lumea în circuit) dar şi cu reverul zvâcnit, aproape din demivolé. A produs un slais pe rever cu două mâini, gen Florian Mayer sau Fabrice Santoro, foarte incomod pentru adversară şi a servit mai bine decât în semifinala cu Camila Giorgi. Kvitovei i-a fost mereu teamă de Mihaela, s-a văzut asta din cele câteva răcnete pe care le-a scos în momentele de reuşită importante. 

Un singur lucru am să-i reproşez Mihaelei Buzărnescu: nesfârşitele vorbiri, grimase şi gesticulaţii pe care le face către ea însăşi, către antrenoare, către arbitru, către spectatori. Aproape ca Ostapenko în zilele bune. Pe lângă aspectul dizgraţios al acestui fel de a fi pe teren, „folclorul” ăsta nici nu ajută, dimpotrivă, îi îngreunează concentrarea"

Citeşte AICI integral opinia lui Cristian Tudor Popescu despre Mihaela Buzărnescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite