CTP despre Sorana Cîrstea: „I se spunea tăietoarea de capete“. Explicaţia oferită e savuroasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru Sorana Cîrstea urmează un meci, în turul III, cu Marketa Vondrousova (20 WTA)
Pentru Sorana Cîrstea urmează un meci, în turul III, cu Marketa Vondrousova (20 WTA)

Cristian Tudor Popescu analizează, de obicei, doar meciurile Simonei Halep. Astăzi însă, a fost impresionat, de-a dreptul, de rezultatul obţinut de Sorana Cîrstea (68 WTA), care a trecut de o adversară de elită, Petra Kvitova (8 WTA).

Sorana Cîrstea a furnizat, fără îndoială, surpriza zilei în proba feminină de la Australian Open, eliminând-o pe cehoaica Petra Kvitova. Vorbim despre o jucătoare cu două titluri de Grand Slam în palmares care, în 2019, a jucat finala la Australian Open.

Cîrstea însă nu s-a lăsat intimidată de faima adversarei şi a eliminat-o după un meci excelent, în care s-a impus cu 6-4, 1-6, 6-1. Într-o intervenţie la Digi Sport, Cristian Tudor Popescu s-a arătat încântat de jocul prestat de sportiva de 30 de ani.

Ce a spus Cristian Tudor Popescu?

*Sorana a jucat un tenis de excepţie. De fapt, excepţia e pentru cine n-o cunoaşte pe Sorana.

*Ea a concluzionat excelent la conferinţa de presă când a spus: „În decisiv, am reuşit să rămân cu capul acolo“.  A rămas psihic acolo, aşa a câştigat meciul. Sorana este, prin tenisul ei cel mai bun, o jucătoare completă, are tot ce-i trebuie: rever, dreaptă, serviciu. E mult mai valoroasă decât a arătat-o clasamentul, de-a lungul anilor.

*Din pricina capului nu a ajuns acolo, unde merita. Acum câţiva ani, în circuit i se spunea „tăietoarea de capete“. Învingea surprinzător si clar capi de serie, chiar la Grand Slam-uri. Acum a rămas cu capul acolo, asta se poate spune, rezumând meciul.

*Kvitova a început ca o tunară, lovituri năprasnice, 3-1 pentru ea. Sorana, ea nu dă înapoi. Eu nu am văzut-o jucând defensiv, cred că nici nu poate să joace defensiv. Dar a făcut ceva în plus de data asta, a alergat după toate mingile. Această atitudine i-a indus cehoaicei sentimentul că nu e uşor de bătut Sorana.

*La 3-2 pentru Kvitova, minge de break Sorana, cehoaica a pus tot în acel punct. A fost momentul decisiv. Sorana s-a ţinut cu dinţii şi a lăsat-o pe Kvitova „în bocanci“, cum spun eu, nu a mai avut puterea să alerge după acea minge. Cred că i-a trecut prin cap: „Bă, mă duc în trei seturi cu asta“.

*A jucat rău Kvitova, în următoarele game-uri, a pierdut setul, l-a câştigat pe al doilea. În setul 3, s-a văzut că de ce i-a fost frică n-a scăpat. A cedat fizic şi a fost spulberată de Sorana.

*Iată, Sorana s-a dovedit mai rezistentă fizic decât adversara ei, deşi a fost în carantină 2 săptămâni, fără tenis. În vreme ce adversara s-a putut antrena.

*Ca să faci pronosticuri în legătură cu Sorana, nu poate niciun profesionist. O văd făcând meciuri senzaţionale, cu lovituri de generic, de istoria tenisului şi după aceea destabilizându-se psihic şi pierzând în fata unor jucătoare mai slab clasate. Dacă reuşeste să rămână cu capul acolo, totul e posibil.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite