CSU Craiova nu va primi licenţa pentru Liga 1. Ce se va întâmpla cu echipa lui Gabi Balint

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Răzvan Păsărică
FOTO Răzvan Păsărică

În urmă cu două săptămâni au fost anunţate numele echipelor din Liga 1 care nu au primit licenţă şi care vor retrograda în eşalonul secund. Acum, Comisia de Licenţiere urmează să facă publice numele echipelor din Liga a 2-a care nu vor primi licenţa şi, implicit, nu vor avea drept de promovare.

Printre echipele din eşalonul secund care se confruntă cu mari probleme în privinţa licenţierii sunt Rapid, Gloria Bistriţa şi CSU Craiova. Toate cele trei formaţii au mari şanse la promovare, Rapidul din seria 1, unde se luptă cot la cot cu CSMS Iaşi, în vreme ce Bistriţa şi Craiova în seria a 2-a, unde se duelează cu ASA Târgu Mureş. 

După prima analiză a Comisiei de Licenţiere din cadrul FRF, cele trei echipei nu au primit licenţa, dar pot face apel la această decizie până cel târziu vineri, urmând ca sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, să fie anunţat dacă recursul a fost acceptat. Dacă hotărârea iniţială nu va fi schimbată, atunci Rapid, Bistriţa şi CSU Craiova nu vor putea promova în Liga 1, chiar dacă îşi vor câştiga acest drept pe teren.

Rapid şi Bistriţa licenţa nu a fost acordată din cauza gravelor probleme financiare, ambele formaţii fiind în insolvenţă. La Craiova, însă, motivul e legat de faptul că unei echipe nou-înfiinţate nu îi este permis să promoveze într-un eşalon competiţional superior fără să fi fost afiliată cel puţin trei ani consecutivi la FRF, scrie prosport.ro.

Directorului de Licenţiere al Federaţiei Române de Fotbal, Viorel Duru, va susţine sâmbătă o conferinţă de presă în care va anunţa deciziile finale. Cert este că în privinţa echipelor din Liga 1, pe lângă Corona Braşov şi FC Vaslui, iniţial nu primiseră licenţa nici FC Braşov şi Săgeata Năvodari, dar acestea au făcut ulterior apel. În cele din urmă, dosarele Braşovului şi Năvodariul au fost reanalizate , iar cele două echipe au primit dreptul de a juca şi la anul în Liga 1, cu condiţia de a se salva pe teren de la retrogradare.

Aceleaşi speranţe le au şi oficialii CSU Craiova, care aleargă acum să facă rost de documentaţia necesară pentru a întoarce decizia iniţială dată de Comisia de Licenţiere.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite