Cristina Laslo, căpitanul echipei României de handbal Under 19: „Am fost dorită de Buducnost. La Cluj joc datorită lui Carmen Amariei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristina Laslo, cel mai bun centru de la Mondialul din Macedonia, e singura handbalistă din lotul Under 18 care joacă mai des pentru o echipă din Liga Naţională, Universitatea Cluj.

Odată cu schimbarea antrenorului, tehnicianul Carmen Amariei a început să-i acorde din ce în ce mai multă încredere handbalistei, care şi-a făcut loc în formaţia de bază a ardelencelor. Chiar dacă a prins cu greu echipa mare în mandatul fostului antrenor Ioan Ani Senocico, Laslo infirmă că şi-ar fi depus memoriu pentru a deveni liberă de contract.

Adevărul Weekend: Cristina, s-a vehiculat ideea că ai fi vrut să pleci de la Cluj din cauză că ai jucat prea puţin în campionat...

Cristina Laslo: Nu este adevărat. Nu am depus niciun memoriu, nu mă gândesc să plec de la Cluj. Nu am discutat cu nimeni despre aşa ceva, nu ştiu cum de a apărut această informaţie. Până la vară sigur rămân la echipă, după vom vedea ce va fi.

Totuşi, în mandatul fostului antrenor nu ai jucat prea mult...

Este adevărat! Dar odată cu venirea lui Carmen Amariei a început să joc mult mai des, aproape meci de meci. E cu totul altă situaţie. Carmen Amariei este un antrenor profesionist, a împrumutat mult din gândirea nordică, are altă viziune asupra jocului. Ne ajută foarte mult cu sfaturi atât pentru handbal, cât şi pe alte planuri. 

Ai avut vreo ofertă din Danemarca după aurul câştigat la Mondiale?

Nu a fost nicio ofertă din Danemarca, a fost, în schimb, din Muntenegru, de la Buducnost. De asemenea, am mai primit o ofertă şi din Ungaria. Dar nu s-a concretizat nimic. Până la urmă e bine că am rămas la “U” Cluj, pentru că am avut timp să mă maturizez. Sper să vină şi alte oferte, deoarece eu am aşteptări mult mai mari de la mine.

Cum a fost 2014 pentru tine?

A fost cel mai bun an din cariera mea. Ce-ţi poţi dori mai mult decât să devii campioană mondială?! De asemenea, am început să joc din ce în ce mai mult în Liga Naţională. De asemenea, am avut un an bun şi din punct de vedere financiar. Salariile sunt la zi la Cluj şi asta e un lucru excepţional.

Ce aşteptări ai de la 2015?

Anul 2015 va fi foarte greu. Noi ne dorim să terminăm în primele trei Campionatul European de anul viitor, dar va fi cumplit de greu. Toată lumea va dori să ne bată pentru că suntem campioana mondială în exerciţiu. Sunt mult echipe care la Mondiale au clacat, iar la Europene vor să-şi ia revanşa. Printre ele se numără şi Rusia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite