Craiova „fierbe“: Conferinţă explozivă după plecarea lui Piţurcă! Ce s-a spus despre fostul antrenor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Piţurcă a fost instalat în funcţia de manager general, în luna septembrie, cu obiectivul declarat de a câştiga titlul. Aventura sa s-a încheiat însă cu un eşec, la 111 zile după prima sa partidă oficială.

Craiova a reuşit cel mai important transfer al începutului de an, Dan Nistor (31 de ani) fiind luat de la Dinamo într-o afacere despre care „Adevărul“ a scris, pe larg, aici.

Chiar şi aşa însă, echipa resimte, în continuare, şocul plecării lui Victor Piţurcă, mai ales că, deocamdată, nu s-a luat o decizie privind celui care îl va înlocui. În această situaţie, o mare parte a conferinţei în care a fost prezentat Nistor a fost dedicată subiectului plecării lui Piţurcă. Potrivit gsp.ro, atât preşedintele Sorin Cîrţu, cât şi managerul general al clubului, Marcel Popescu, au căutat să minimalizeze acest episod, luându-l uşor peste picior pe fostul selecţioner.

Ce a spus Marcel Popescu?

*Noi nu suntem în criză tehnică. Ce să facem? Toată lumea a spus că Piţurcă a vrut ceva şi nu i s-a adus. Ce a vrut? Suntem surprinşi. Noi am mizat pe el, l-am considerat un comandant. Dar a clacat. 

*Şi Craioveanu (n.r. – directorul de imagine) a clacat! Probabil, a fost dezamăgit că unul dintre idolii lui, Piţurcă, a dezarmat şi s-a predat, a renunţat. M-a surprins pentru că-l ştiam un luptător. Ce să facem acum? Ce ar trebui să facem? Comandantul navei s-a îmbolnăvit sau a cerut să se oprească. Ce facem, oprim nava? Sau dăm drumul înainte? Viaţa merge înainte!

Ce a spus Sorin Cîrţu?

*Plecarea lui Piţurcă ne-a prins nepregătiţi! Vorbim de o decizie luată de el. N-a luat-o cineva din conducere. Nu te mai gândeşti că s-ar mai întoarce. Ar arăta rău pentru el. 

*Lăsaţi-ne să fim relativi în situaţia asta. Urmează să plecăm într-un cantonament în Turcia, unde şi-a dorit el. Noi doream în Spania. Mergem pe un cantonament fixat de Piţi, cu adversarii doriţi de el. Nu înseamnă că ce şi-a dorit el n-am putut îndeplini noi. El poate a a vrut 100%, dar noi am venit cu 80%. Asta nu înseamnă că nu ne dorim să luăm campionatul. Totul a fost făcut pentru a avea rezultate. 

*Când a venit Piţi, l-am adus pe Andrei Ivan. A fost o cerere a lui Piţurcă în negocierile cu domnul Rotaru. La fel au fost Kosici, Zakarici, Maţel, Bălaşa. Şi pe Dan Nistor l-a dorit Piţurcă.  Uite că acest transfer s-a rezolvat. Mai e timp să vină şi alţii. 

*Dacă astăzi n-am rezolvat ceva, nu înseamnă că nu se va face. Există şi ziua de mâine. Mai e perioadă de transferuri până pe 31 ianuarie. 

*Da, el (n.r. – Piţurcă) voia să aibă toţi jucătorii înainte să plece în cantonament. Dar suntem în România şi e greu. Şi la echipe mari se vor face transferuri inclusiv pe 31. Cine suntem noi în fotbalul mare pentru a le face pe toate dintr-o dată? Discutăm cu un fundaş central străin pe care Piţurcă şi l-a dorit. Lucrurile se rezolvă în timp, nu bătând din palme.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite