Cosmin Contra: „Eram la multe Mondiale dacă se puneau şi amicalele“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Contra FOTO Inquam Photos
Cosmin Contra FOTO Inquam Photos

Selecţionerul Cosmin Contra a declarat, joi seară, că este foarte mulţumit de atitudinea jucătorilor României la meciul amical cu Turcia, scor 2-0, dar a apreciat nu trebuie "să se îmbete cu apă rece".

"Sunt foarte mulţumit, în primul rând de atitudine, mi-am dorit să aibă agresivitate, să îi ţinem cât mai departe de partea noastră. Ne mai lipseşte un pic liniştea când ajungem la centrări sau ultimul pas. Nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, suntem pe drumul cel bun, putem să avem atitudine, agresivitate, spirit de sacrifiu şi mă bucur că băieţii au înţeles că fără aceste lucruri nu putem avea victorii la naţională. Primul obiectiv al meu a fost ca jucătorii să vină de plăcere la naţională, să-şi asume responsabilitatea că poartă tricoul echipei. Încerc să fac atmosferă bună, să îi fac să înţeleagă cât mai bine ideile mele. Toată lumea a avut atitudine, a alergat, s-a bătut. Ne-a părut rău că nu a marcat Alibec, băieţii încearcă să-l ajute, îşi va reveni cât mai curând. Mereu am fost buni la meciurile amicale, am fi fost la multe campionate mondiale dacă s-ar fi pus meciurile amicale. Cu această atitudine putem câştiga orice meci", a declarat Contra la Pro X.

Reprezentativa României a învins, joi, cu scorul de 2-0 (1-0), selecţionata Turciei, antrenată de Mircea Lucescu, într-un meci amical disputat la Cluj-Napoca.

Ambele goluri au fost marcate de Gheorghe Grozav în minutele 42 şi 69.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite