Corespondenţă de la Singapore - Finala Turneului Campioanelor, cu un milion de dolari pe masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turneul Campioanelor, de la Singapore, îşi va desemna azi ultima laureată a anului 2018, sezonul de vârf din tenisul feminin încheindu-se cu această competiţie.

Aşa cum specialiştii au preconizat după primele meciuri de la Singapore, Elina Svitolina şi Sloane Stephens vor evolua cu trofeul pe masa. Ambele sunt neînvinse la Singapore şi au arătat un joc consistent. Niciuna dintre ele nu a mai triumfat la Turnel Campioanelor, astfel că vom avea o nouă câştigătoare în istoria competiţiei, care de la anul se va muta la Shenzhen.

Dacă Elina Svitolina se află la a doua prezenţă consecutivă la turneu, Sloane Stephens este debutantă. La sfârşitul semifinalei de vis cu Pliskova, în care a revenit de la 0-6, 0-2 şi a câştigat, Sloane a avut de transmis un mesaj contestatarilor ei. “După finala de anul trecut de la US Open, mulţi au spus că am avut noroc şi că nu voi mai ajunge niciodată în top. Dar iată că sunt din nou aici. În 2018, mi-am dorit să am un joc mai consistent şi cred că am reuşit”, a spus americanca, care poate câştiga trofeul la debut, lucru pe care ultima data l-a reuşit Dominika Cibulkova, în 2016.

Elina Svitolina, adversara americancei, desi mai titrată decât Sloane, prin prisma numărului de trofee castigate, se află în faţa primului success major al carierei. Ea face parte din categoria jucătoarelor care nu au câştigat niciun Grand Slam, cea mai bună performanţă la acest nivel fiind prezenţa în sferturi, de două ori la Roland Garros (2015 şi 2017) şi o dată la Australian Open (2018). Această finală este un pas bun şi către un titlu de Grand Slam, a declarant ucraineanca, care s-a calificat pe ultima sută de metri la turneul de la Singapore, ea obţinând dreptul de a juca aici abia pe 17 octombrie.

Sloane Stephens şi Elina Svitolina s-au întâlnit de trei ori până acum. Sloane a câştiga de două ori (Montreal 2018 şi Australian Open 2014), iar Svitolina o data (Charleston 2014). Ambele victorii ale americancei au fost pe hard, în vreme ce Svitolina a câştigat pe zgură.

1Finala de azi, care va începe la ora 13.30 (ora României), are şi o miză financiară foarte mare. Cele două jucătoare şi-au asigurat un premiu în valoare de 1.200.000 de dolari, însă învingătoarea va pleca acasă cu 2.360.000 de dolari. Aşadar, se joacă cu mai bine de un million de dolari pe masa.


Sloane Stephens
25 ani (SUA – locul 6 WTA)
6 titluri WTA
1 titlu de Grand Slam (US Open -2017)
1 titlu în 2018 (Miami)
9 finale jucate (6 câştigate)
2 finale pierdut în 2018 (Montreal şi Roland Garros)
Bilanţ la Turneul Campioanelor 2018: 4 victorii, setaveraj 8-3

Elina Svitolina
24 ani (Ucraina -locul 7 WTA)
12 titluri WTA
Niciun titlu de Grand Slam
3 titluri în 2018 (Brisbane, Dubai, Roma)
15 finale jucate (12 câştigate)
nicio finală pierdută în 2018
Bilanţ la Turneul Campioanelor 2018: 4 victorii, setaveraj 8-3

Înaintea finale de simplu, se va disputa finala de dublu:
Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova (ambele Cehia) vs Timea Babos (Ungaria) / Kristina Mladenovic (Franţa)
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite