Corespondenţă de la Lyon: Iordănescu, show la conferinţă. „Ultima întrebare, maestre!“. UEFA ne-a confundat cu Albania şi ne-a încurcat programul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iordanescu

Selecţionerul României ar prefera, probabil, ca fiecare întâlnire cu jurnaliştii prezenţi la Euro 2016 să înceapă cu ultima întrebare. Acum, el chiar şi-a expus dorinţa.

Programul tricolorilor a fost dat peste de cap de UEFA din momentul sosirii echipei la Lyon.

În primul rând, forul european a anunţat şi România, dar şi Albania că antrenamentul oficial nu se va desfăşura pe stadionul care va şi găzdui jocul de duminică (ora 22.00, Pro TV, Dolce Sport), ci pe un teren de lângă “Stade Gerland”, vechiul stadion al celor de la Olympique Lyon.

Motivul? Gazonul a avut de suferit după grindina care a căzut la ultimul joc, cel dintre Ucraina şi Irlanda de Nord, motiv pentru care organizatorii au dorit să-l protejeze înaintea confruntării de duminică seară.

Astfel, cele două naţionale au susţinut conferinţa pe noul stadion al celor de la Lyon, după care au traversat oraşul pentru a se antrena pe “Stade Gerland”. 

Vizibil nemulţumit de toate aceste schimbări, Anghel Iordănescu s-a “răzbunat” pe ofiţerul UEFA, conferinţa începând în felul următor.

Ofiţerul UEFA: Mai întâi, începem cu întrebările pentru cei trei jucători, după care trecem la antrenor. Dar, mai întâi, antrenorul vrea să facă o declaraţie de deschidere. 

Iordănescu: Bună seară. V-aş ruga să acceptaţi un alt format. Întrebările să vină şi pentru jucători şi pentru antrenor. Suntem în criză de timp şi trebuie să ajungem la o altă locaţie pentru antrenament. 

Oarecum surprins, ofiţerul UEFA s-a conformat. Oricum, omul începuse cu o gafă, prezentându-l pe Gabriel Berceanu drept ofiţerul de presă la naţionala...Albaniei!

După aproximativ 14 minute de la începutul conferinţei, un alt schimb de replici savuros între “General” şi ofiţerul forului european.

Ofiţerul UEFA (în engleză): “Ultimele două întrebări. Domnul din stânga sus”.

Iordănescu (în română, după ce a auzit traducerea în cască): “Ultima întrebare, maestre!”

Ofiţerul UEFA (după ce a auzit, la rândul său, în cască traducerea replicii lui Iordănescu): “OK, OK”.

Ce s-a spus la conferinţa de presă

Anghel Iordănescu: Efectiv, nici nu mă interesează cifra “selecţiilor” mele la echipa naţională (n.r. – referitor la faptul că va bifa jocul 100, ca selecţioner, cu Albania). Mult mai important e jocul. Mă intersează, în primul rând, obiectivul echipei naţionale.

Într-adevăr, avem o situaţie delicată cu trei jucători (n.r. - Pintilii, Raţ şi Steliano Filip). Mi-e greu să vă dau un verdict în acest moment. În zilele de după partida cu Elveţia, ei au avut un program special sub supravegherea medicului echipei. Cu siguranţă, nici la ultimul antrenament dinaintea jocului, ei nu se vor pregăti alături de colegii lor. Deci, mai trebuie să mai aşteptăm o noapte, iar mâine (n.r. – duminică) vom lua decizia finală.

Nu luăm în calcul varianta egalului şi a calificării cu două puncte. Avem alte planuri şi un obiectiv clar.

Băieţii noştri trebuie să înţeleagă că e şansa unei generaţii! Putem obţine o mare performanţă de care fotbalul românesc are nevoie. Pentru jucători, poate fi o şansă unică. Pot să le facă o bucurie tuturor românilor. Trebuie să intrăm hotărâţi şi concentraţi pe teren şi să dăm dovadă de abnegaţie, risipă de energie şi determinare. Sper ca băieţii noştri să înţeleagă că, pentru a obţine o performanţă, e nevoie să dai totul pe teren.

Albania e o echipă bună care s-a luptat, timp de 90 de minute, de la egal la egal cu echipa Franţei. Sunt convins că albanezii, băieţii domnului De Biasi, vor face totul cu putinţă pentru a obţine o victorie de palmares.

Pentru a obţine victoria, avem nevoie de 90, 95 de minute de joc bun, de posesie, agresivitate, de dăruire. Avem 

nevoie să ne autodepăşim. 

Ce au spus jucătorii la conferinţă

Nicuşor Stanciu: Am jucat, într-adevăr, cu Sânmărtean la FC Vaslui. Dar acum suntem la echipa naţională şi doar domnul Iordănescu va decide dacă vom juca împreună sau dacă vom juca.

Sper ca, după meciul de duminică, parcursul Albaniei la acest Campionat European să se încheie.

Ovidiu Hoban: Sunt sută la sută gata pentru a câştiga. Pentru a face o ţară întreagă fericită. Vreau ca, după partida cu Albania, ziarele de luni din România să titreze: “O calificare istorică!”

Dragoş Grigore: Cu siguranţă, fiecare dintre noi e conştient de importanţa meciului cu Albania. Nu ne rămâne decât să fim concentraţi sută la sută, să facem ceea ce ni se cere şi să ne îndeplinim obiectivul. 

CLICK AICI PENTRU A ASCULTA, INTEGRAL, CONFERINŢA ROMÂNIEI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite