Constantina Diţa şi-a anunţat retragerea din atletism. Ultima competiţie a campioanei olimpice va fi în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantina Diţă, fostă campioană olimpică FOTO Mediafax
Constantina Diţă, fostă campioană olimpică FOTO Mediafax

Constantina Diţă a anunţat că îşi va încheia cariera în atletism la finalul lui 2014. Sportiva în vârstă de 44 de ani va participa, pentru ultima dată, la Maratonul Internaţional Bucureşti.

„Pe 5 octombrie, la Bucureşti, voi fi ambasadoarea Maratonului Internaţional Bucureşti, iar după evenimentul sportiv va avea loc gala de retragere. La un moment dat, orice om trebuie să spună stop. Eu am hotărât să o fac anul acesta. Mi-e greu să pun punct unei cariere aşa lungi, dar omul mai are şi altceva de făcut în viaţă, nu numai de alergat“, a declarat Constantina Diţă. 

Campioană olimpică la maraton în 2008 va participa, duminică, 17 august, la Maratonul Recunoştinţei, eveniment organizat la Târgu Jiu, în onoarea eroilor Armatei Române din Primul Război Mondial, al sculptorului Constantin Brâncuşi şi al atletei Constantina Diţă. „Fac acest lucru pentru generaţia tânără de la noi, din Gorj. Vreau ca tinerii să facă sport, să ajungă pe urmele mele, nu neapărat în atletism, ci în orice fel de sport“, a conchis sportiva.

Obiectivele României la Campionatele Europene de atletism. Marian Oprea vizează o medalie

Paralimpic neamţ scos din echipa naţională pentru Campionatul European de atletism, din pricina piciorului artificial

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite