Concluziile Romanian Darts Festival, evenimentul reper din Europa de Est, organizat de Federaţia Română de Darts

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a treia ediţie a Romanian Darts Festival  (RDF) s-a încheiat, după un weekend în care s-au adunat la Hotel Intercontinental peste 450 jucători profesionişti din 28 de ţări, aproximativ 100 fiind români.

Desfăşurat în perioada 26-28 ianuarie 2018, RDF a fost compus din Romanian International Darts Open (RIDO) şi Romanian Classic Darts Open (RCDO), ambele sub egida BDO (British Darts Organisation) şi WDF (World Darts Federation). 

În premieră pentru ţara noastră, Oana Cimpoca a ajuns până în penultimul act al uneia dintre cele două competiţii, respectiv semifinalele RCDO. În parcursul său spre locul trei, românca a eliminat numărul şapte mondial în clasamentul BDO, australianca Corrine Hammond.

Trofeele RCDO au fost cucerit de englezii Daniel Day (masculin) şi Deta Hedman (feminin). De cealaltă parte, RIDO a fost câştigat de galezul Martin Phillips (masculin), poloneza Karolina Podgórska (feminin), Adam King/Trevor Ellacott (dublu masculin, Anglia/Ţara Galilor) şi Deta Hedman/Jana Kanovska (dublu feminin, Anglia/Cehia). Interesant de menţionat este şi faptul că olandezul Carlo Van Cleef a realizat jocul perfect, din doar nouă săgeţi, o performanţă rar întâlnită în darts. Spre exemplu, la ultima ediţie a Campionatului Mondial de darts, niciun jucător nu a reuşit acest lucru.  

„Suntem foarte mulţumiţi de cum a decurs cea de-a treia ediţie a Romanian Darts Festival, unde prezenţa numerică a participanţilor ne-a depăşit aşteptările. Profit de ocazie s-o felicit, încă o dată, pe Oana Cimpoca, pentru ocuparea podiumului feminin la Romanian Classic Darts Open. Mulţumim echipei de voluntari care au făcut posibil acest eveniment, iar tot feedback-ul pozitiv ne dă încredere pentru Campionatul Mondial de Darts pe care îl vom organiza în România, anul viitor”, a declarat Dragoş Dumitrescu, preşedintele Federaţiei Române de Darts.

Despre Federaţia Română de Darts

Federaţia Română de Darts a fost înfiinţată în anul 2008 şi a parcurs toate etapele necesare introducerii unei noi ramuri sportive şi recunoaşterea ca federaţie naţională. În tot acest timp, a introdus în circuitul mondial două Open-uri internaţionale, a organizat Campionatul European de Darts din 2014 şi urmează ca ţara noastră să găzduiască, în 2019, Campionatului Mondial, după ce Federaţia Română de Darts a câştigat licitiaţia pentru organizarea acestei competiţii. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite