Accident de muncă pe stadionul care va găzdui meciul de deschidere la CM 2014. Trei persoane şi-au pierdut viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O macara s-a prăbuşit pe o parte a stadionului din Sao Paulo. FOTO: Reuters
O macara s-a prăbuşit pe o parte a stadionului din Sao Paulo. FOTO: Reuters

Brazilia va găzdui Mondialul din 2014, dar are probleme mari de infrastructură. Arena „Corinthians“ din Sao Paulo, cea pe care se va juca primul meci la CM 2014, a fost astăzi scena unui grav accident.

Potrivit presei locale, citate de BBC, o macara s-a prăbuşit pe structura metalică a stadionului, ucigând trei muncitori şi deteriorînd serios o parte a arenei, din sectorul sudic. 

Echipele de intervenţie cercetează zonă pentru a descoperi dacă mai sunt alte victime. 

Arena, numită şi „Itaquera“, este construită de o companie braziliană, care a spus recentă că 94% din stadion este finalizat. D-line-ul stabilit de FIFA pentru stadionul „Corinthians“ este luna decembrie a acestui an.  

Potrivit presei braziliene, construcţiile la şase dintre cele 12 arene care vor găzdui meciuri la CM 2014, printre care şi arena „Corinthians“, sunt în întârziere.  

BBC susţine că stadioanele n-au fost finalizate din cauza unor diverse probleme de construcţie, dar şi a protestelor stradale legate de cheltuirea unor sume importante din bugetul public pe găzduirea CM 2014. 

La finalizare, arena „Corinthians“ (Itaquera) din Sao Paulo, va fi al cincilea stadion din prima divizie din Brazilia şi al 11-lea cel mai mare din ţară, cu o capacitate de 48.234 de locuri. 

Pentru că regulamentele FIFA cer cel puţin 65.000 de locuri pentru meciul de deschidere al unui CM, arenei i se vor adăuga scaune temporare pentru turneul final.

Arena „Corinthians“ va găzdui şase meciuri la CM 2014, printre care şi cel de deschidere, din 12 iunie 2014. 

Citeşte şi 

Un stadion construit în 2007, cu 192 de milioane de dolari, închis în 2013!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite