Cea mai tare conferinţă: CFR Cluj l-a prezentat pe Rednic, a dezvăluit, public, că a dat afară zece jucători şi a anunţat un amical cu vicecampioana Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Rednic
Mircea Rednic

De multe ori, la o întâlnire cu jurnaliştii, cei prezenţi folosesc un limbaj de lemn sau dau declaraţii diplomatice, pregătite dinainte. Astăzi, la Cluj, a avut loc o conferinţă care a făcut excepţie de la regulă.

CFR Cluj l-a prezentat, oficial, pe Mircea Rednic, antrenor care a semnat pe un an cu formaţia din Gruia, urmând să încaseze un salariu de 300.000 de euro. 

La prima sa întâlnire cu jurnaliştii, atmosfera s-a încălzit mai greu, cu declaraţii obişnuite, ca la orice numire de antrenor.

„Există calitate în acest lot. Avem obiectiv câştigarea campionatului, aşa că jucătorii importanţi trebuie să rămână. CFR e un club care vrea să facă performanţă. N-am ezitat o clipă înainte să-mi dau acordul de a veni. Nu e cazul să propun jucători aici. E un lot bun cu care s-a făcut performanţă. Poate că au nevoie de un şoc, să fie treziţi, pentru că unii au adormit puţin“, a declarat Rednic, potrivit stiridesport.ro.

Amical de cinci stele cu Dortmund

Apoi, cuvântul a fost preluat de preşedintele Iuliu Mureşan, iar acesta a făcut o serie de anunţuri, în premieră. 

CFR Cluj va juca un amical cu vicecampioana Europei, Borussia Dortmund. Formaţia din Gruia va pleca, la 22 iunie, într-un stagiu de pregătire, în Austria, acolo unde va întâlni:

*Dinamo Tiblisi (Georgia)

*Kapfenberg (Austria)

*Volga (Rusia)

*Energie Cottbus (Germania)

*Celtic (Scoţia)

*Viktoria Plzen (Cehia)

Testul cu Dortmund s-ar disputa, în Germania, la 13 iulie, şi părţile s-au înţeles „în proporţie de 90%“, după cum a dezvăluit Iuliu Mureşan.

„Pe Gabi Mureşan îl dăm şi gratis“

Preşedintele CFR-ului a anunţat şi cine sunt fotbaliştii care vor părăsi echipa în această vară: Nuno Diogo, Nuno Claro, Weldon, Kivuvu, Godemeche, Bjelanovici, Obiora, Panin, Gabi Mureşan şi Celestino.

Şeful formaţiei din Gruia a clarificat şi situaţia lui Gabi Mureşan (31 de ani), fotbalist care a evoluat la CFR din 2007, contribuind la toate trofeele cucerite de ardeleni:

*Trei titluri

*Trei Cupe ale României

*Două Supercupe ale României

„Am vorbit şi cu Mircea (n.r. – Rednic), dragoste cu silă nu se poate face. L-am apreciat mereu pe Gabi (n.r. – Mureşan), şi cred că şi el pe mine. Probabil că simte şi el nevoia unei schimbări. Nu o să-l obstrucţionez. Dacă are ofertă va pleca. S-ar putea să-l dăm chiar şi gratis“, a precizat Iuliu Mureşan.

Şapte nume la capitolul „veniri“

Preşedintele CFR-ului a dezvăluit că la capitolul „veniri“ sunt cinci fotbalişti care fuseseră împrumutaţi la alte formaţii: Batin, Bud, Nicoară, Edimar şi Lionn. 

Pe lângă ei, clubul a făcut şi două achiziţii: fundaşul dreapta, Javier Velayos şi atacantul ghanez, Sadick Adams.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite