Ce va face Răzvan Burleanu în cazul în care instanţele îi vor da câştig de cauză lui Adrian Mititelu: „Sincer,...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, la Casa Fotbalului, că nu vrea să se gândească cum ar arăta fotbalul românesc în cazul în care sentinţa ar rămâne definitivă în cazul dezafilierii Universităţii Craiova şi Adrian Mititelu ar avea câştig de cauză în ceea ce priveşte despăgubirea de peste 200 de milioane de euro.

Întrebat dacă o astfel de decizie ar echivala cu desfiinţarea federaţiei, Burleanu a spus: “Mă puneţi să-mi imaginez un dezastru foarte sumbru, şi nu numai pentru federaţie, ci pentru întreg fotbalul românesc. Pentru că federaţia este o organizaţie non-profit şi când te gândeşti la conceptul de federaţie, te gândeşti la o sumă de membri. Sincer nu aş vrea să mă gândesc cum ar arăta fotbalul românesc. Fotbalul nu ar putea fi organizat în lipsa unei federaţii de profil”.

Oficialul FRF a precizat că federaţia nu ar avea banii necesari pentru a plăti o astfel de sumă drept despăgubire. “Exclus. Fotbalul românesc nu are o asemenea valoare. În 2014 sau 2015, veniturile totale ale echipelor din Liga I erau undeva la 70 de milioane. 2016 cunoaşte un regres din punct de vedere financiar. Nu avem cum să ne permitem plata unei astfel de despăgubiri. Nu pot să comentez o decizie de instanţă, eu cunosc situaţia financiară, ştiu care sunt resursele. FRF este singura federaţie importantă din România care nu are acces la fonduri publice. Toţi banii vin exclusiv din mediul privat”, a afirmat Răzvan Burleanu, la finalul şedinţei de miercuri a Comitetului Executiv al FRF, anunţă News.ro. Conform sentinţei formulate de Tribunalul Bucureşti, prima instanţă care a judecat dosarul dezafilierii clubului Universitatea Craiova de către FRF, patronul grupării oltene, Adrian Mititelu, ar urma să primească o despăgubire în valoare de aproximativ 220 de milioane de euro. Cazul a ajuns acum la Curtea de Apel.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite