Ce chin! Ce jale! România a trecut cu noroc de Spania şi îşi păstrează intacte şansele pentru calificarea în semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO AFP
FOTO AFP

România s-a apropiat de careul de aşi al competiţiei, dar jocul etalat de fetele antrenate de Ambros Martin nu le recomandă pentru medalii

România a început atât de prost meciul încât, prin comparaţie, în eşecul cu Olanda putem considera că fetele noastre au avut o evoluţie stelară. Atacuri poticnite, apărare franjuri, greşeli neforţate şi copilăreşti la cel mult 2 minute. Spania, care nu mai avea nici măcar şanse teoretice de calificare şi spera doar să adune primele puncte în Grupa Principală, a lăsat orice fel de trac la vestiare.

În minutul 6 era deja 4-1 pentru Spania, s-a făcut 5-1 în minutul 10 şi Ambros Martin a cerut primul timp de odihnă. Golul doi pentru România a venit abia în minutul 14, scor 6-2, după ce Spania adunase deja pe tabelă un avantaj de 5 goluri.

O boare de reviriment a început să adie la jumătatea reprizei, după ce adversarele avusese 7-2 şi 8-3. Astfel, în minutul 20 fetele noastre aveau un deficit de doar două goluri, 8-6, şi a fost rândul antrenorului Spaniei să îşi muştruluiască echipa. Am reuşit doar să ne apropiem la 10-8 şi atacul, o bara a Crinei Pintea, minutul 22.

Ultimele 10 minute ale primei reprize au fost exasperante, poate chiar mai proaste ca debutul meciului, fiecare lucru bun reuşit de fetele lui Ambro Martin, în special intervenţiile portăriţei Denisa Dedu, fiind urmat de ale două, trei execuţii groaznice. S-a terminat 12-10, iar România trebuie să mulţumească providenţei pentru un rezultat aşa de strâns. Doar în ultimul minut echipa noastră a jucat cu un om mai puţin, Dedu a avut 2 parade senzaţionale, iar Cristina Neagu a înscris în penultima secundă.

Începutul părţii secunde nu a adus nimic nou în jocul echipei noastre, România a trăit doar prin intervenţiile fabuloase ale Denisei Dedu, inclusiv un 7 metri şi o dublă intervenţie, şi magiile Cristinei Neagu, goluri de la 9 metri şi pase luminoase pentru pivot, 15-13 în minutul 38.

Profitând de o eliminare în echipa Spaniei, România a reuşit să egaleze în minutul 41, scor 15-15, şi a trecut pentru prima dată în avantaj, paradoxal, în timp ce juca în inferioritate, 16-15 în minutul 43.

Spania a mai zvâcnit o data, a preluat iar conducerea, 17-16 în minutul 45, dar trei contraatacuri fulger ale României şi un gol cu pivotul au pus trei lungimi între noi şi adversare, 20-17 în minutul 46.

Finalul a aparţinut României, dar nu datorită unei evoluţii încântătoare, ci doar prin prisma faptului că majoritatea greşelilor neforţate au trecut în palmaresul Spaniei. S-a terminat 27-25, dar cu jocul etalat astăzi, fetele antrenate de Ambros Martin nu pot avea speranţe la medalii.

Crina Pintea a fost aleasă cea mai bună jucătoare a meciului

Citeşte şi

Norvegia pulverizează Olanda! Cum arată calculele calificării României în semifinalele Europeanului de handbal

Perianu acuză brigada austriacă: „A fost unul din cele mai ostile arbitraje!“

Crina Pintea, revoltată după meciul cu Spania: „Nimeni nu e de partea noastră. A fost o luptă grea, împotriva arbitrilor“

Denisa Dedu:„Ne dorim foarte mult să ajungem în semifinale. Merităm asta!“

România – Spania 27-25 (10-12)

Dedu, Dumanska – portari; Udriştioiu, Geiger 2, Buceschi 4, Neagu 7, Perianu 1, Laslo 1, Ardean-Elisei 2, Pintea 6, Florică 3, Raţiu, Polocoşer, Băcăoanu, Chiper 1, Dragut. Antrenor: Ambros Martin

Navrarro 1 gol, Castellanos – portari; Martin 3, Ardenius, Cesareo, Garcia Avila, Pena 5, L. Gonzales, Lopez Jimenez 1, Fraga Fernandez 5, Martinez, A. Rodriguez, Hernandez 4, Gil de la Vega, Valdivia, M. Gonzales 6. Antrenor: Carlos Viver

Olanda - Norvegia 16-29 (7-15)

CLASAMENT

1. Romania   4 3 0 1 111-101 6 puncte
2. Olanda       4 3 0 1 101-105 6 puncte
3. Norvegia    4 2 0 2 122-105 4 puncte
4. Ungaria      4 2 0 2 108-117 4 puncte
5. Germania  4 2 0 2 111-110 4 puncte
6. Spania       4 0 0 4 101-116 0 puncte
*primele două echipe se califică în semifinale

Următoarele meciuri
12 decembrie: Spania - Norvegia, Ungaria - România, Olanda - Germania
 
Lotul României la Campionatul European

Portari: Denisa Dedu (Siofok KC), Iulia Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean (Gloria Bistriţa), Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea);
Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Braşov), Aneta Udriştoiu (CSM Bucureşti);
Pivoţi: Crina Pintea (Issy Paris 92), Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Daniela Raţiu (Gloria Bistriţa);
Centri: Eliza Buceschi (Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Mădălina Zamfirescu (Debrecen);
Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (Siofok KC), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare);
Interi dreapta: Ana Maria Dragut (Kisvardai), Melinda Geiger (Siofok KC).
Antrenor: Ambros Martin (Spania)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite