Buzărnescu, ciuca bătăilor: Ce a făcut în circuitul feminin, în ultimele 19 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzarnescu

Mihaela Buzărnescu (32 de ani, 136 WTA) a ajuns să se deplaseze în jurul lumii, în tentativa de a-şi relansa cariera. Din păcate, cifrele sale sunt dezolante. Acum, în Mexic, a ajuns să piardă două meciuri într-o singură zi!

Într-un an pandemic în care călătoriile sunt restricţionate puternic, Mihaela Buzărnescu sare dintr-un avion în altul. Ceea ce e de admirat, în condiţiile în care ea încearcă, cu disperare, să revină în topul tenisului feminin. Din păcate pentru ea, cel puţin deocamdată, rezultatele nu o ajută.

Doar în acest an, în primele trei luni, „Miki“ a jucat tenis în Emirate, Australia, Franţa şi Mexic! Cu foarte puţine satisfacţii din punct de vedere al rezultatelor obţinute.

Aflată acum la Guadalajara, Buzărnescu a părăsit atât proba de simplu, cât şi cea de dublu, în aceeaşi zi. Mai întâi, a fost învinsă de Marie Bouzkova (50 WTA), în turul II, scor 3-6, 2-6. Apoi, în aceeaşi fază, a pierdut şi la dublu, alături de nemţoaica Anna-Lena Friedsam.

Trei victorii, în zece turnee!

La Guadalajara, în ciuda eliminării în turul II de la simplu, Buzărnescu a reuşit, totuşi, o performanţă rară: a obţinut o victorie pe tabloul principal, trecând de CoCo Vandeweghe. Adică, de o adversară  care pierduse 11 din ultimele 12 partide disputate până la duelul cu „Miki“. Oricum, şi acest triumf în faţa lui Vandeweghe a venit după o luptă teribilă, de peste trei ore, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Iar statistica spune totul despre criza traversată de Mihaela Buzărnescu. Începând cu luna august a anului 2019, ea s-a aflat pe tabloul principal în zece turnee. Şi doar în trei rânduri a câştigat minimum un meci, după cum se poate vedea mai jos, la New York (2019), Hiroshima (2019) şi acum la Guadalajara!

Buzărnescu, în ultimele 19 luni, pe tabloul principal al unor competiţii

An Turneu Faza atinsă

2021 Guadalajara Turul II

2021 Lyon Turul I

2021 Phillip Island Trohpy Turul I

2021 Australian Open Turul I

2021 Gippsland Trophy Turul I

2020 US Open Turul I

2019 Seul Turul I

2019 Hiroshima Semifinale

2019 US Open Turul I

2019 New York Turul II

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite