Buzărnescu, chin de trei ore: Meci-maraton cu o jucătoare care pierduse 11 din ultimele 12 partide

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buzarnescu

Într-o perioadă în care majoritatea jucătoarelor de top din România au optat pentru a merge în Orientul Mijlociu, pentru „dubla“ Doha - Dubai, Mihaela Buzărnescu (136 WTA) a ales să joace în Mexic.

Victoriile au devenit extrem de rare în bilanţul Mihaelei Buzărnescu. Mai precis, sunt cinci la număr, în ultimele ei 15 partide! Şi vin greu, după partide istovitoare.

În noaptea de luni spre marţi, în turul I de la Guadalajara, românca de 32 de ani a stat trei ore pe teren ca să treacă de americanca CoCo Vandeweghe (228 WTA). Aceasta şi-a trăit perioada de glorie, între 2017 şi 2018, când a jucat semifinale la Australian Open şi la US Open şi a urcat până pe locul 9 WTA. Apoi însă, o accidentare suferită la gleznă a scos-o din circuit şi, la revenire, în 2019, CoCo căzuse până pe locul 636 mondial.

Acum, chiar dacă a mai urcat până pe 228 WTA, Vandeweghe e într-o formă catastrofală! Până la duelul cu Buzărnescu, americanca de 29 de ani pierduse 11 din ultimele ei 12 meciuri. Pe „Miki“ însă a chinuit-o serios.

Românca a condus în primul set cu 4-0, dar apoi i-a permis lui Vandeweghe să treacă în frunte: 5-4! Americanca a irosit apoi două mingi de set la acest scor, pe serviciul adversarei. S-a ajuns la tiebreak, iar aici Buzărnescu s-a impus cu 7-4.

În setul doi, scenariul s-a repetat, însă în sens invers. De această dată, Vandeweghe s-a distanţat, a ajuns la 4-1, după care a început revenirea Mihaelei: 5-5. La tiebreak, americanca s-a impus cu 7-5.

În decisiv, Buzărnescu a dominat, clar, şi a tranşat meciul, scor 7-6, 6-7, 6-2.

În turul II, Buzărnescu o va întâlni pe Marie Bouzkova (50 WTA).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite