Buturile naţionalei României, între Bogdan Lobonţ şi Silviu Lung Jr.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Lobonţ s-a accidentat şi va rata meciul cu Turcia. FOTO Mediafax
Bogdan Lobonţ s-a accidentat şi va rata meciul cu Turcia. FOTO Mediafax

Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Victor Piţurcă, se confruntă cu probleme serioase în lot, după ce postul de goalkeeper începe să îşi piardă acoperirea şi indisponibilităţile apar de la zi la zi.

Cu doar trei săptămâni până la proba de foc a naţionalei de fotbal a României, respectiv partidele cu Turcia (deplasare) şi Olanda (teren propriu), soluţiile pentru postul de portar se restrâng. Sub presiunea rezultatelor satisfăcătoare în preliminariile Campionatului Mondial din 2014, Victor Piţurcă se află în dificultatea desemnării unui portar pentru următoarele meciuri.

Bogdan Lobonţ: Portarul Romei se află în recuperare după fisura de splină suferită în meciul cu Andorra, fiind schimbat la pauza partidei. Goalkeeper-ul s-a accidentat după o ciocnire cu Lorenzo şi a fost aproape de o hemoragie internă, care ar fi putut fi sinonimă cu încheierea carierei sale. Acesta nu şi-a reînceput pregătirea cu echipa sa şi iese din calculele pentru meciul de la Istanbul, necesitând o perioadă mai lungă de recuperare. 

Costel Pantilimon a fost integralist în ultima paridă disputată de Manchester City împotriva celor de la Aston Villa, din Cupa Angliei, însă a gafat considerabil la golurile primite de echipa sa. După 120 de minute, scorul final 2-4 pentru Villa nu îi întreţine moralul goalkeeper-ului pentru a rezista presiunii de la naţională. 

Silviu Lung Jr. are mâna dreaptă în ghips, motiv pentru care a absentat în ultimele două meciuri ale Astrei, însă medicii îi dau toate şansele să se recupereze în timp util. Cel mai tânăr dintre pretendenţii apărării buturilor naţionalei de fotbal ar putea fi soluţia cea mai viabilă pentru Victor Piţurcă

Ciprian Tătăruşanu nu trece prin cea mai bună perioadă a sa, al cărei început a coincis cu instalarea lui Laurenţiu Reghecampf pe banca Stelei. Goalkeeper-ul îşi menţine forma fizică mai greu, iar moralul său a avut de suferit din cauza ultimei perioade, când titularizarea sa în echipa roş-albaştrilor a fost alternată cu cea a lui Răzvan Stanca.

Dani Coman rămâne o posibilă soluţie, având în vedere contextul accidentaţilor. La cei 33 de ani, portarul vasluian nu este, totuşi, o soluţie pe termen lung. 

La capitolul indisponibilităţilor se regăseşte şi Ciprian Marica, căruia i-a recidivat leziunea din meciul cu Andorra. În urma RMN-ului efecutat, doctorii au recomandat o pauză de minimum 10 zile, un termen care pune în pericol şansele atacantului lui Schalke de a evolua în partida cu Turcia.

Programul reprezentativei României în 2012:

  • Turcia - România: 12 octombrie, ora 20.30;
  • România - Olanda: 16 octombrie, ora 21.00.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite