Brazilianul Neymar, ținta unor atacuri rasiste la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilia a câștigat ieri, cu 2-0, meciul amical cu Scoția, pe care l-a disputat la Londra. Ambele goluri ale sud-americanilor au fost marcate de Neymar, jucător care nu a mulțumit însă pe toată lumea prezentă în tribunele lui ”Emirates Stadium”.

Potrivit unui atașat de presă al echipei Braziliei, fotbalistul a fost ținta unor atacuri rasiste, o banană fiind aruncată spre el! Gestul nu a fost înregistrat de camerele tv, însă deja a făcut să curgă multă cerneală. Jucătorul a declarat că a fost trist să asiste la așa ceva. ”Spectatorii m-au fluierat, chiar atunci când mă pregăteam să execut penalty-ul. Noi am părăsit țara noastră pentru a juca aici și iată ce s-a întâmplat. Nu vreau să spun mai mult pentru a evita escaladarea conflictului”, a declarat jucătorul legitimat la Santos.

Mult mai critic a fost Lucas Leiva, care joacă la Liverpool. ”Racismul nu are ce căuta aici. În Europa, aceste acte sunt frecvente. Culoarea pielii sau rasa nu trebuie să spună nimic. Vreau doar să existe respect”.

Selecționerul brazilian Mano Menezes a spus că ”nu a văzut nimic, însă dacă s-a produs (n. r. - incidentul), atunci este lamentabil. Nu am însă confirmarea unui asemenea act”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite