„Bombă“ la US Open: Barty, locul 1 mondial, învinsă de la 5-2 în decisiv după un meci fabulos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Americanca Shelby Rogers a făcut, probabil, cel mai bun meci al carierei de până acum
Americanca Shelby Rogers a făcut, probabil, cel mai bun meci al carierei de până acum

Turneul de la Flushing Meadows a furnizat două partide incredibile în turul III, în ziua a 6-a. Iar ultima dintre ele i-a încântat cu adevărat pe americani.

Mai întâi, a fost victoria fantastică a Emmei Răducanu (150 WTA), în faţa unei adversare mult mai bine clasate care, atenţie, nici nu cedase vreun set până la duelul cu puştoaica de 18 ani, născută dintr-un tată român şi o mamă chinezoaică.

După acel meci impresionant pentru Răducanu, a urmat thriller-ul dintre Barty (1 WTA) şi Rogers (43 WTA). Jucat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Şi ce meci! Unul care i-a ridicat pe americani în picioare şi care s-a desfăşurat după un scenariu demn de un blockbuster făcut în Hollywood!

Pe „Arthur Ashe“, liderul mondial al tenisului feminin a început prost meciul. A condus cu 1-0 în primul set, după ce şi-a făcut serviciul, iar de la 1-1 încolo, a fost dominat de Shelby Rogers (28 de ani), sfertfinalistă, anul trecut, la New York. Rogers a luat game după game şi şi-a adjucat setul cu 6-2, în doar 32 de minute.

Barty

Ashleigh Barty

Barty, de la extaz la agonie

Australianca de 25 de ani s-a redresat însă, la cum a decurs partida, ulterior, şi părea ca va obţine o victorie chiar lejeră.

Pentru că Barty şi-a luat revanşa, în actul secund, pe care l-a câştigat, fără emoţii (6-1), tot în 32 de minute. 

Decisivul s-a transformat însă într-o nebunie totală! Aici, Barty a condus ostilităţile: 2-0, 3-1 şi 5-2. De la acest scor însă, parcă a început alt meci! Unul în care Shelby Rogers a luat game după game, trecând în frunte chiar: 6-5! Abia la acest scor, Barty a mai dat semne de viaţă şi a egalat, făcându-şi serviciul: 6-6. Degeaba însă, pentru că în tiebreak, din nou, Rogers a dictat ritmul, a fost mai mereu cu un pas înainte (1-0, 3-2, 5-4) şi la final şi-a adjudecat calificarea în optimi: 6-2, 1-6, 7-6 (7/5), după un meci de două ore şi opt minute.

În turul următor, Rogers va da de Emma Răducanu (150 WTA), care face un US Open memorabil, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Rogers

Shelby Rogers

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite