Begu, „inimă de leoaică“: jucătoarea din România a cucerit un premiu care răsplăteşte curajul şi patriotismul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o zi după ce a ajuns pe poziţia a 33-a în lume, cea mai bună clasare din cariera ei de până acum, bucureşteanca de 24 de ani a mai primit o vestă bună.

România va întâlni Canada în barajul de calificare pentru Grupa Mondială la Fed Cup, după ce, în runda precedentă, a trecut de Spania după o serie de meciuri dramatice.

Deşi toată lumea credea că Simona Halep va fi jucătoarea decisivă pentru România, la Galaţi, ocupanta locului 3 în lume a fost învinsă de Gabrine Muguruza. Condusă cu 2-1 de Spania, România a fost salvată de Irina Bergu. Aceasta a învins-o pe Silvia Espinosa, scor 6-2, 6-4, iar apoi a adus victoria tricolorelor, impunându-se, la dublu, alături de Monica Niculescu.

Datorită prestaţiilor sale, Begu a fost nominalizată, alături de Kristina Mladenovici (Franţa), Andrea Petkovici (Germania) şi Arantxa Rus (Olanda), la „Heart Award“, premiul care răsplăteşte curajul, perseverenţa şi ataşamentul faţă de culorile ţării la Fed Cup.

Dacă anul trecut, această distincţie a fost câştigată de Simona Halep, acum ea i-a fost acordată lui Begu. Ea a primit şi un cec în valoare de 6.000 de dolari, suma urmând a fi donată de jucătoarea din România în scopuri caritabile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite