Becali „filantropul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali s-a obişnuit să-şi irosească banii pentru aducerea unor fotbalişti de duzină
Gigi Becali s-a obişnuit să-şi irosească banii pentru aducerea unor fotbalişti de duzină

Patronul din Ghencea a aruncat aproape trei milioane de euro pe o mulţime de jucători care nu au dat randament. Unii dintre ei au plecat deja, în timp ce alţii urmează să părăsească echipa în această iarnă. După Pepe Moreno, Elton sau Dayro Moreno, finanţatorul roş-albaştrilor nu şi-a învăţat lecţia. În acest sezon, s-a păcălit cu Onofraş, Apostol sau Bilaşco.

Gigi Becali persistă în greşeli! Cumpără mult şi prost. În vară, Victor Piţurcă, primul antrenor al Stelei din ultimele şase luni, a adus 14 jucători, iar succesorul lui, Ilie Dumitrescu, l-a convins pe Becali să ia şi contingentul de la Unirea Urziceni.

La finalul turului, roş-albaştrii sunt afară din Europa, fără şanse prea mari la câştigarea campionatului şi într-o gaură financiară importantă. Practic, Gigi Becali încearcă să scape de jucătorii în care a investit o grămadă de bani, dar care d-abia au prins echipa. Brandan, Onofraş, Bilaşco, Angelov, Galamaz, Marinescu sau deja plecatul Iulian Apostol, cărora li se adaugă cei care, parţial au convins, precum Răduţ sau Ricardo, au costat, în şase luni, împreună peste 2.500.000 de euro! Această sumă reprezintă salariile, preţul de transfer, dar şi primele de instalare achitate de cei din Ghencea.

Ionescu şi Baciu au luat 135.000 de euro!

Problemele financiare ale patronului stelist s-au acutizat în ultimul timp şi din cauza rezultatelor slabe. Tocmai de aceea, latifundiarul l-a adus pe Mihai Stoica la echipă. Misiunea lui Meme este de a transfera jucători tineri şi ieftini, pentru a prinde Liga campionilor cu investiţii minime.

Până atunci, Steaua are probleme în a scăpa de fotbaliştii cu salarii mari. Angelov şi Kapetanos sunt pe picior de plecare, iar Zapata
şi-a reziliat contractul. O situaţie specială au Eugen Baciu şi Andrei Ionescu. Cei doi d-abia dacă au evoluat la Steaua II în acest tur, însă au încasat, împreună, 135.000 de euro!

Mai mult, Becali nici nu poate scăpa de ei din cauza clauzelor pe care le-a acceptat în momentul în care i-a cumpărat. Baciu nu poate fi vândut fără ca Steaua să-i plătească 400.000 de euro fostului patron de la FCM Bacău, Dumitru Sechelariu, iar Adrian Mititelu trebuie să primească 50 la sută dintr-un viitor transfer al lui Ionescu, însă suma nu poate fi mai mică de 1.000.000 de euro!

„Gaura" financiară în care s-a băgat patronul stelist l-a determinat pe acesta să ia măsuri disperate. După plecarea lui Piţurcă, Becali a renunţat la Dorel Stoica, Iordan Todorov şi Alexandru Păcurar.

Totuşi, deşi i-a convins pe aceştia să semneze rezilierea înţelegerilor prin promisiunea unor viitoare plăţi, latifundiarul nu s-a mai ţinut de cuvânt. „Sunt dezamăgit de cum m-au tratat Argăseală şi Dumitrescu. Mi-au promis că voi vedea prima de calificare în Liga Europa şi ultimul salariu, dacă renunţ de bunăvoie la contract. M-au pus să semnez un act adiţional care nici măcar nu e valabil, iar acum nu mai răspund la telefon", s-a plâns Păcurar. 

"Sunt un idiot că am băgat atâţia bani în echipă. Că am băgat atâtea milioane în jucători. M-au păcălit toţi. Mai bine aş fi luat fotbalişti de la echipa a doua. "
Gigi Becali
patron Steaua

Ultimele ţepe luate de Becali în acest sezon

Jucător    Meciuri /
  Goluri în Liga I          Cât s-a cheltuit cu el
           


Zapata     0 / 0    90.000*
Brandan    12 / 0    260.000
Răduţ    10 / 0    810.000
Onofraş    1 / 0    230.000
Bilaşco    1 / 0    260.000
Angelov    3 / 0    120.000
Ricardo    9 / 0    210.000   
Galamaz    7 / 0    260.000
Marinescu    6 / 0    60.000
Baciu    0 / 0    50.000
An. Ionescu    0 / 0    85.000
Apostol    5 / 0    220.000

* sumele sunt exprimate în euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite