Baschet: Steaua, NBA de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Popescu trăieşte la Steaua Turabo o a doua tinereţe
Bogdan Popescu trăieşte la Steaua Turabo o a doua tinereţe

Victoria din FIBA Eurochallenge Cup cu Antwerp Giants (80-75) le-a dat aripi jucătorilor de la Steaua Turabo București. Eroul meciului, Bogdan Popescu vorbeşte despre schimbările de la echipă. Steliştii au combinat două stiluri renumite în NBA, apărarea „băieţilor răi“ de la Detroit Pistons şi „showtime-ul“ pe care îl fac cei de la Los Angeles Lakers, iar acest lucru se vede în cupele europene.

„Adevărul": Bogdan, jocul tău a crescut mult de la sosirea noului antrenor, Bavcevic, totul culminând cu prestaţia din meciul cu Antwerp. Care este explicaţia?

Bogdan Popescu: Coach Bavcevic mi-a dat, într-adevăr, posibilitatea să joc mai mult şi mi-a oferit şansa să joc din nou extremă mică, post pe care mă simt foarte bine şi cred că asta a contat. El mă ştia de pe vremea când eram în Belgia, am jucat împotriva echipei antrenate de el atunci, şi evoluam pe poziţia 3. Muncesc la fel de mult ca şi înainte, dar oricum, la lotul pe care îl avem, nimeni nu cred că se aşteaptă să joace mai mult de 20-25 de minute pe meci.

Aruncările tale de trei puncte au venit cum nu se putea mai bine, deşi tensiunea era imensă. De unde acel sânge rece? 

Când ai un antrenor care îţi dă încredere indiferent dacă ratezi sau marchezi, atunci moralul tău e din ce în ce mai bun. El ne încurajează să aruncăm de fiecare dată când avem ocazia şi ne spune mereu că indiferent dacă un coechipier a marcat sau a ratat, ceilalţi patru trebuie să muncească pentru el. Şi atunci eşti mult mai liniştit pe teren, mai relaxat.

Cât de mult a contat pe final lipsa lui Stănescu şi Căruţaşu?

Sincer, atunci când Stănescu a ieşit, am fost oarecum liniştit, pentru că ştiam că totuşi îl mai aveam pe Căruţaşu sub panou. Dar când a ieşit şi el, m-am panicat un pic. Noi ne bazăm pe ei, sunt oamenii care trag echipa şi dacă ei joacă bine, atunci o facem şi noi

De la sosirea lui Bavcevic s-a schimbat ceva în apărare...

Da. Nu vreau să spun că Teo Cizmic era un antrenor slab, dar el se axa mai mult pe partea ofensivă, iar jucătorii americani pe care i-a adus erau croiţi pe această strategie, de atac în primul rând. Bavcevic se axează foarte mult pe defensivă. El ştie că într-un meci putem să dăm fiecare 20 de puncte, dar e clar, cine nu se apără, nu joacă. A lucrat foarte mult apărarea în echipă şi ne cravaşează să ne ajutăm tot timpul coechipierul. Cel mai important însă, ne-a făcut să jucăm mai dur, în sensul bun al cuvântului, mai tare, să transmitem un mesaj echipei adverse. Am devenit „băieţi răi".

E o grupă infernală cu rezultate nebune. Ce şanse crezi că avem să trecem mai departe?

Cred că pentru a avea vreo şansă trebuie să ne câştigăm meciurile de acasă. Sunt foarte importante. Kuban are nişte jucători super-valoroşi la care mă uitam la televizor acum doi ani şi valorau multe sute de mii de euro. Dar Antwerp i-a învins. Noi am pierdut la Moscova, Kuban a bătut pe Dinamo, iar noi pe Giants. E o nebunie. La Moscova am fost prea relaxaţi şi ne-am primit o palmă binemeritată, care ne-a trezit. Sunt sigur că la Krasnodar, chiar dacă vom pierde nu va mai fi la scor.

La meciul cu Antwerp a fost spectacol şi în tribune, „oficiala" este plină de vedete la fiecare partidă.

Este bine pentru că am fost promovaţi în ultima vreme, e bine pentru popularizarea baschetului. Bucureştiul este un oraş mare şi lumea este atrasă mai greu la sală faţă de provincie. Dar prin aceste acţiuni ne facem şi noi mai cunoscuţi, apărem în viaţa mondenă a Capitalei şi lumea vine la sală şi pentru asta. Steaua este totuşi un nume care atrage, este un brand, şi ne bucură enorm faptul că din ce în ce mai mulţi fani sunt alături de noi. La meciul cu Antwerp atmosfera a fost fantastică şi asta ne-a dat şi mai multă adrenalină, ne-a împins spre victorie. Cu aşa spectatori şi cu echipa pe care o avem, facem showtime.  

19 puncte  a marcat Bogdan Popescu în meciul cu belgienii de la Antwerp, fiind unul dintre  coşgeterii partidei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite