Barbara Schett a analizat şansele Anei Bogdan şi ale Soranei Cîrstea de calificare în optimi la Roland Garros

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sorana cirstea

Utimele două românce rămase în competiţia de la Paris, Ana Bogan şi Sorana Cîrstea, joacă astăzi partidele din turul trei.

Barbara Schett, expertul Eurosport, postul care transmite în România French Open, a analizat partidele celor două românce şi a vorbit despre şansele acestora de a aunge în cea de a doua săptămână a turneului

Despre meciul din turul 3 dintre Sorana Cîrstea (foto) şi Daria Kasatkina, vineri, nu înainte de ora 14.00

"Sorana Cîrstea şi Daria Kasatkina sunt două jucătoare complet diferite. Kasatkina cred că este genul de jucătoare care are o varietate mare de lovituri şi o fineţe în joc. Îi place să-şi etaleze diverse lovituri şi să rupă ritmul adversarelor. Soranei îi place să lovească plat şi destul de puternic. Este una dintre jucătoarele care are braţele cele mai rapide, aşa că este foarte puternică. Cred că acum se află într-un punct foarte bun pe plan mental. În trecut îşi construia cumva haotic punctele şi era nerăbdătoare, fără să se gândească prea mult la partea tactică.

Acum simt că Sorana s-a liniştit şi îşi construieşte punctele mai bine. Ştie când să atace, ştie când să se apere şi să stea puţin mai în spatele terenului. Cred că s-a maturizat faţă de anii trecuţi. Pare că este pe calea cea bună, a jucat bine şi la Strasbourg, aşa că va fi un meci interesant. Cred că poate produce o surpriză, eliminând-o pe Kasatkina. Va fi un meci bun, cu stiluri contrastante de joc, un meci foarte, foarte deschis"

Despre meciul din turul 3 dintre Ana Bogdan şi Paula Badosa, vineri, nu înainte de ora 17.35

"Când joci într-un Grand Slam este benefic să ai parte de un tur liber atunci când adversara ta nu poate juca (n.r. Naomi Osaka în turul 2). Ai o zi liberă, ceea ce pe parcursul a două săptămâni poate ajuta fizic şi mental. Toate jucătoarele de pe tabloul principal au jucat deja suficient tenis, aşa că o zi de pauză în plus nu le afectează prea mult. Ana Bogdan nu se va gândi dacă ar fi fost mai bine sau nu să joace cu Osaka, ci va fi bucuroasă că se află în turul 3.

Următoarea sa adversară, Paula Badosa, a câştigat turneul de la Belgrad şi este o jucătoare de urmărit în viitor. Se spune despre ea că este noua Şarapova. Este o jucătoare tânără şi promiţătoare, cu siguranţă. Meciul va fi interesant şi dificil, însă Ana nu are nimic de pierdut. Trebuie să-şi facă jocul şi să încerce să producă o surpriză"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite