Bara şi Buzărnescu au dat lovitura în turneul de dublu de la Madrid. Româncele s-au calificat în sferturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mihaela buzarnescu fedcup 2019. FOTO AFP

Perechea Irina Bara/Mihaela Buzărnescu s-a calificat, marţi, în sferturile de finală ale probei de dublu de la turneul Madrid Open.

Româncele le-au învins, cu scorul de 1-6, 6-3, 10-7, pe favoritele numărul 4, belgianca Elise Mertens şi Arina Sbalenka din Belarus.

Bara şi Buzărnescu au pierdut aproape fără luptă setul inaugural, 1-6, dar au jucat mult mai bine în actul secund şi de la 1-2 au întors scorul la 5-2, câştigând cu 6-3. Româncele au fost conduse o singură dată în super tiebreak, cu 5-4, ar au luat următoarle 3 puncte la rând, au condus cu 7-5 şi 9-6 şi au încheiat cu 10-7.

Pentru calificarea în sferturi, cele două românce vor primi împreună premiu total de 44.560 de euro şi câte 215 de puncte WTA.

În faza următoare, Bara şi Buzărnescu vor evolua cu perechea Jelena Ostapenko/Vera Zvonareva (Letonia/Rusia), beneficiară a unui wild card.

Mâine, tot în optimile de finală ale probei de dublu, perechea formată din Irina Begu şi Simona Halep va juca împotriva cuplului Barbora Krejcikova şi Katerina Sinaikova. 

Cele două echipe formate din jucatoare din România se află pe aceeaşi parte de tablou şi se pot întâlni în semifinala competiţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite