Balint, dezgustat de jocul naţionalei: „A fost un meci abordat prost tactic. Trebuia să ai curaj, să insişti!“. Ce jucători l-au dezamăgit

Balint, dezgustat de jocul naţionalei: „A fost un meci abordat prost tactic. Trebuia să ai curaj, să insişti!“. Ce jucători l-au dezamăgit

Săpunaru (în roşu), depăşit de multe ori de suedezi

Gabi Balint a avut cel mai dur discurs al serii, după ce naţionala a debutat în preliminariile Euro 2020 cu o înfrângere.

România a făcut o prima repriză extrem de slabă la Stockholm şi, inclusiv în partea secundă, când a jucat ceva mai bine, suedezii au avut mai multe ocazii.

Gabi Balint s-a arătat extrem de dezamăgit de prestaţia tricolorilor, analizând partidă printr-o intervenţie telefonică la Digi Sport.

Ce a spus Gabi Balint?

*Meciul a fost abordat prost din punct de vedere tactic. În prima repriză, Băluţă şi Răzvan Marin m-au dezamăgit. Îmi pare rău că nu am avut curaj. Cred că Mitriţă nu trebuia folosit din primul minut. Trebuia jucat cu un fotbalist mai puternic sau cum s-a jucat în repriza a doua, cu Claudiu Keşeru şi Puşcaş în atac.

*Am jucat uşor, am încercat să nu dăm spaţii şi să vedem unde ne duce jocul. E adevărat că a fost echipă cu multe absenţe, dar valoarea o ştim cu toţii. De multe ori aşteptăm prea mult faţă de ce putem da. Trebuia mai mult curaj. Contra trebuia să intre în băieţi mai mult, de la început. Nu vreau să-l critic mai mult. E şi el tânăr, încă nu are experienţă pentru echipa naţională. E păcat. Trebuia să avem mai mult curaj. Ce aveam de pierdut? Era foarte important să avem un rezultat bun în primul meci. Trebuia să joci cu curaj, să insişti.

*Şi trebuie să găsim fundaşi centrali. Nu ştiu unde trebuie să îi căutăm, dar trebuie găsiţi. Îmi pare rău să o spun. Avem fundaşi centrali lenţi, care de multe ori nu-şi găsesc poziţiile. Rămân cu un gust amar şi prea multe speranţe de calificare nu am. Cred că normal ar fi o mică reconstrucţie. Avem un nucleu bun la naţionala sub 21 de ani. Să vedem ce facem la Europeanul de tineret. Avem o generaţie bună şi trebuie să dăm credit acelor jucători. Problema e că nu avem curaj.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: