Balaci a comis o greşeală fatală: Mircea Lucescu spune că fostul mare fotbalist ar fi putut trăi şi acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balaci

Ilie Balaci s-a stins la 62 de ani, şocând o ţară întreagă şi bulversându-şi foştii colegi şi antrenori. Printre aceştia s-a numărat şi Mircea Lucescu.

Ilie Balaci a fost un om puternic şi cu mare încredere în posibilităţile sale şi, probabil, de aceea a şi reuşit să-şi valorifice talentul în fotbal, acolo unde mulţi ajung să-şi irosească cariera.

Din păcate însă, Ilie Balaci a făcut multe excese - a fost un fumător înrăit - şi nici n-a avut grijă de starea sa de sănătate printr-o serie de controale de rutină care se impun după o vârstă. Într-o intervenţie la Telekom Sport, Mircea Lucescu (73 de ani) a vorbit despre cel pe care l-a avut elev, atât la naţională, cât şi la Dinamo.

Ce a spus Mircea Lucescu?

*Cine se putea aştepta ca un om la 60-62 de ani, tânăr, cu activitate sportivă îndelungată...Dar, pesemne că nici nu s-a gândit să se controleze, pentru că atunci când ajungi la vârsta aia trebuie să ştii exact ce se poate întâmpla în corpul unui om. 

*Am avut o astfel de experienţă la Şahtior, un fost jucător de fotbal care era şi director sportiv, care, tot la 60 de ani, a căzut dintr-o dată. Iar directoarea spitalului a spus că e vina lui, pentru că l-a rugat cu mult timp înainte să vadă cum stă, iar el a zis ca e sănătos. Pesemne că şi la Balaci, întotdeauna a fost un om şi un jucător care întotdeauna a avut încredere în potenţialul lui, pozitiv pentru perioada în care juca, negativ pentru perioada de după, când ar fi trebuit să facă nişte controale.

*E un moment în care toţi foştii jucători trebuie să-şi aducă aminte că sunt oameni şi că trebuie să se controleze.

*Pentru mine, rămâne un extraordinar talent, face parte din grupa jucătorilor de mare talent pe care România i-a avut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite