Baciu mână apărarea Stelei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De când e la Steaua,  Baciu a bifat 84 de partide  şi a ratat 95 de meciuri
De când e la Steaua, Baciu a bifat 84 de partide şi a ratat 95 de meciuri

Fotbalistul a ajuns „stâlpul“ defensivei după cinci ani în care a fost rezerva lui Rădoi, Goian, Ghionea sau Rada. Roş-albaştrii au jucat aseară ultimul amical înaintea primului meci din retur. Testul a confirmat că Steaua stă bine în faţă şi dezastruos în apărare.

Stoichiţă a început prima repriză a meciului cu BATE Borisov cu aproape aceeaşi echipă pe care o va folosi şi în prima etapă din această primăvară. Dacă în atac combinaţiile între Tănase, Kapetanos şi Szekely au adus golul de 1-0, marcat de grec, după o centrare a ultimului, în apărare, ezitările lui Jelev i-au mai adus câteva fire albe de păr lui „Lippi".

În schimb, Baciu a arătat că în acest moment este indispensabil liniei de fund a trupei din Ghencea, el fiind menţinut în teren până în minutul 72. În partea a doua, Steaua a fost dornică să termine seria de amicale cu o victorie, Romeo Surdu închizând tabela cu primul său gol din Antalya, în urma unei faze frumoase a lui Pleşan. „Adevărul" a analizat Steaua, cu puţin timp înaintea debutului de campionat.

Zapata, fără rival

Stoichiţă n-are niciun dubiu în privinţa postului de portar. Zapata a câştigat detaşat lupta cu rivalul Tătăruşanu, chiar dacă şi „Rufay" a gafat grav în cantonamente. De fapt, singura grijă a lui „Lippi" este ca Zapata să nu ajungă din nou prea sigur pe postul său şi să devină indolent.

Jelev nu s-a adaptat

De departe, apărarea este punctul nevralgic al echipei. Plecările lui Ghionea şi Rada au lăsat Steaua vulnerabilă. Astfel, Baciu, eterna rezervă, a ajuns lider de conjunctură prin prestaţiile exacte într-o defensivă care îi mai cuprinde pe Golanski, uşor ieşit din formă, Petre Marin, căpitanul echipei la 36 de ani, şi Jelev, plomba seminereuşită de la Oţelul.

Stelios Parpas, împrumutat de la AEL Limassol, nu pare să fie capabil să aducă un plus echipei, în timp ce Boubacar Diarra, venit de la Lucerna, s-a dovedit a fi o soluţie oarecum utilă, însă o decizie în privinţa sa se va lua astăzi, deoarece Giovani Becali a propus ieri un alt fundaş staffului stelist.

Artiom, cel mai bun în pregătiri

Singurul jucător care pare să fi meritat investiţia făcută în el este Artiom Karamyan. Fratele mai celebru din familia armeană şi-a dovedit clasa în fiecare meci, dinamitând banda stângă a echipei. În centru, Ovidiu Petre şi Pleşan sunt bătuţi în cuie.

Singura modalitate prin care Toja, ieşit din comun de apatic în aceste cantonamente, le-ar putea lua locul ar fi accidentarea unuia dintre cei doi, atât „Ceasul", cât şi olteanul fiind foarte fragili. Bicfalvi este cu un pas spre altă echipă, iar pe dreapta Szekely pare să-i fi luat faţa neobositului Nicoliţă.

Revelaţia Tănase

Unul dintre cei mai huliţi stelişti din tur, când a fost ba accidentat, ba surprins prin baruri cu „bomba-sexy" , Tănase s-a transformat total în această iarnă. Marcator a două goluri în amicalele din Antalya, „Dodel" pare să-şi fi asigurat locul în atac, lângă golgheterul Pantelis Kapetanos. Stancu şi Surdu, şi ei în formă bună, vor fi nevoiţi să-şi aştepte rândul, iar Pepe Moreno, care va veni astăzi, va juca rolul de „dublură" pentru grec.

2-0

Steaua: Zapata - Golanski, Baciu,
Jelev, P. Marin - Szekely, Ov. Petre, Pleşan, Nicoliţă - Tănase, Kapetanos
Au mai jucat: Tătăruşanu, Art. Karamyan, Arm. Karamyan, Tudose, B. Diarra, Parpas, Toja, Surdu, Stancu.
Antrenor: Mihai Stoichiţă

BATE Borisov
Au marcat: Kapetanos 28, Surdu 88

Rezultate
Steaua
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite