"Avem bronz" la aruncarea ciocanului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Koji Murofushi şi steagul României
Koji Murofushi şi steagul României

Japonezul Koji Murofushi a adus României un bronz la aruncarea ciocanului! Bineînţeles că nu în sensul strict, dar puţină lume ştie că Murofushi are mamă româncă.

Dacă România stă prost la atletism la Jocurile Olimpice, ne găsim totuşi un motiv de mândrie în performanţa japonezului Koji Murofushi. El a obţinut bronzul la aruncarea ciocanului. Care e contribuţia noastră? Koji e fiul unui fost campion japonez la aruncarea ciocanului şi al româncei Serafina Moritz, fostă campioană naţională a României la aruncarea suliţei în 1970. 

La un concurs la Varşovia, Serafina s-a împrietenit cu Shinegobu. Ei s-au reîntâlnit în România, la Internaţionalele de atletism. S-au plăcut, s-au căsătorit şi s-au stabilit în Japonia. Acolo, Serafina l-a născut pe Koji, care e o celebritate”, a declarat Nicu Mărăşescu pentru un cotidian central.

Koji Murofushi s-a născut în 1974, iar în 1981 a fost adus în România de masa sa, cu ocazia Universiadei. "Aveam 7 ani şi nu prea mai ţin minte. Vreau, totuşi, să revin cândva în România, să văd cum arată ţara fără comunism”, spunea Murofushi. Între timp, părinţii săi au divorţat, dar mama sa a rămas în Japonia. Koji e medaliat cu aur la Olimpiada din 2004 şi a câştigat şi Campionatul Mondial din 2011.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite