Atletism/10-12 români la CM de sală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Sorin Matei, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că 10 sau 12 sportivi îşi vor îndeplini baremul pentru participarea la Campionatele Mondiale în sală din Doha, Qatar, Ancuţa Bobocel şi Adelina Gavrilă fiind deja calificate pentru competiţie.

"Până acum, doi sportivi şi-au realizat baremul de participare la Doha. Foarte mulţi sportivi îşi doresc să realizeze standardul de participare. Strategia noastră a fost ca fiecare sportiv să poată să-şi realizeze baremul la competiţia cea mai apropiată de Doha. Ne-am dori să participăm cu cât mai mulţi sportivi dar cred că vor fi 10-12, iar dacă sunt optimist, cred că ar trebui să spun 15. Trebuie să aducem calitate", a spus Sorin Matei, care a precizat că atleţii români vor avea şansa să-şi îndeplinească baremul pentru CM de sală 2010 la Campionatele Naţionale din perioada 27-28 februarie.

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism, Gabriela Szabo, a precizat că obiectivul delegaţiei române la Campionatele Mondiale de sală va fi stabilit dupa Campionatele Naţionale. "Să sperăm că mulţi dintre sportivi îşi vor realiza baremul de calificare la Doha. Eu sper ca peste zece atleţi la nivel de seniori să-şi atingă baremul de paticipare. Putem vorbi despre obiectiv la Doha dar după Campionatele Naţionale. Apoi vom vedea rezultatele lor şi cum stăm în clasamentul internaţional", a spus ea.

Gabriela Szabo a precizat că atletul Marian Oprea va putea concura la Doha. "Am avut o întâlnire întâmplătoare cu Marian Oprea. Din câte am vorbit cu el, se simte foarte bine şi să sperăm că el va concura foarte bine. Revenirea lui Marian Oprea este un semnal bun pentru atletismul românesc, să sperăm că va putea concura de acum încolo fără probleme", a mai spus fosta mare atletă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite