Armenia – România, sâmbătă, ora 19.00:  „Cu Daum s-a schimbat totul”. Ce fotbalist vrea să-şi facă loc în naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Maxim FOTO Bild.de
Alex Maxim FOTO Bild.de

Specialistul cornerelor la Stuttgart, Alexandru Maxim a dat o nouă pasă de gol şi e în revenire de formă. Ar putea aduce un plus şi echipei naţională, în special la fazele fixe.

Alexandru Maxim şi-a recăpătat postul de titular la Stuttgart şi, chiar dacă nu străluceşte la nivelul unui decar, s-a specializat pe executarea loviturilor de colţ. Mijlocaşul e încântat de venirea lui Cristoph Daum la naţionala României.
Patru pase de gol a dat Maxim în opt etape din liga a doua germană, trei au venit de la colţul terenului. Cornerele de pe stânga ale lui Sttutgart sunt bătute perfect de mijlocaşul român, care şi-a pus în valoare glezna şi luni seara, când l-a servt perfect pe Pavard. A fost al treilea gol al şvabilor în confruntarea cu Greuther Furth, pe care au controlat-o din start şi au tranşat-o cu un categoric 4-0.
Lui Maxim îi merge mult mai bine după schimbarea antrenorului de la VfB. Dacă în primele patru etape a jucat doar o dată titular şi era într-un război rece cu tehnicianul olandez Jos Luhukay, înlocuirea acestuia cu o pereche de antrenori germani (Olaf Jansen – Hannes Wolf) i-a dat aripi decarului român. Fotbalistul a fost titular în ultimele patru meciuri şi a dat trei pase de gol. În acest moment, VfB Stuttgart ocupă locul al treilea în 2.Bundesliga, campionat din care promovează primele două, iar a treia echipă dă baraj.

Daum îi va da o şansă
De la Maxim se aşteaptă însă mult mai multe lucruri bune, şi la Stuttgart, şi la echipa naţională. Dacă la meciul cu Muntenegru, Cristoph Duam l-a uitat pe bancă, e de aşteptat ca în dubla Armenia – Kazahstan mijlocaşul să îşi primească şansa, în virtutea ultimelor sale evoluţii de la echipa de club. Mai mult decât atât, la Erevan şi la Astana vom întâlni echipe care se vor apăra, iar un bun executant de faze fixe poate rupe echilibrul.
Mijlocaşul e un mare fan al antrenorului gerrman, iar în momentul în care Daum a ajuns la naţională Maxim s-a declarat încântat: “Cunosc bine filosofia germană şi sunt sigur că lucrurile vor merge spre bine. Era mare nevoie de un suflu nou la naţională şi, acum că s-a întâmplat, sunt convins că vor veni şi rezultatele pentru care muncim toţi. S-a schimbat totul! De la amănunte poate nesemnificative pentru unii, cu care noi fotbaliştii suntem obişnuiţi pentru că jucăm la echipe profesioniste, până la lucruri majore. De la modul în care s-a modernizat sala de fitness, până la alimentaţie, medicaţie, atmosferă. Totul. Ştii, se spune că atunci când valorile sunt egale, diferenţele o fac amănuntele! Aşa s-a întâmplat şi acum la noi, s-au pus la punct multe detalii”.
A fost marele perdant de la EURO
Deşi fusese o prezenţă constantă în preliminarii, Iordănescu l-a scos din lotul pentru EURO pe Alexandru Maxim. “Are rost să mai vorbesc acum despre fostul selecţioner? Am preferat atunci să nu spun nimic, nu era momentul să fac valuri. Acum, dacă am fi faţă în faţă, aş avea ce să-i spun, deşi ştiu că nu l-ar interesa şi nici n-aş schimba lucrurile. Sunt un tip deschis şi nu port ranchiună, am luat lucrurile fix aşa cum au mai fost”, a mărturisit mijlocaşul lui VfB. 

Maxim, în meciurile lui Stuttgart din acest sezon
Adversar Minute jucate
St. Pauli  45 (a dat golul victoriei)
F. Dusseldorf 90
Sandhausen  23
Heidenheim  28 (pasă de gol)
Kaiserslautern 84
E. Braunschweig 90 (pasă de gol)
Bochum 80 (pasă de gol)
Greuther Furth 81 (pasă de gol)

Daum nu m-a chemat la lot pentru că ştiu germană. Oricum, el vorbeşte în engleză, nu trebuie să fac pe translatorul Alexandru Maxim, mijlocaş VfB Stuttgart


27 de meciuri şi două goluri are Maxim în tricoul echipei naţionale

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite