Armata se războieşte acum cu Rădoi: ce acuze a lansat fostul mijlocaş al roş-albaştrilor şi ce replică tăioasă a primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Liga I, atunci când nu se vorbeşte despre licenţa Pro pe care nu o deţine Rădoi, se dezbate alt subiect ce pare a fi inepuizabil: marca Steaua.

Aşa cum era de aşteptat, Mirel Rădoi s-a aliat cu naşul său, Gigi Becali, şi a lansat un atac dur asupra Clubului Sportiv al Armatei (CSA) în ceea ce priveşte problema siglei şi cea a stadionului din Ghencea.

Iată ce a spus antrenorul neoficial al roş-albaştrilor la ultima sa conferinţă de presă:

*De o lună de zile ni se tot spune că ni se va trimite un contract. Noi le-am dat o foaie şi le-am spus şi ce sumă suntem dispuşi să plătim, dar ei nu nu răspund. Nu înţeleg ce vor. La nici una dintre întâlniri nu ne-au spus ce pretenţii au şi nu s-a întâmplat nimic.

*Ei spun că au palmaresul, stadionul, echipamentul, culorile şi sigla, dar n-au nici un document. Să vină să arate, că aşa şi eu pot spune că am licenţă, dar nu e aşa. Arătaţi actele. Ce aveţi voi?

*Eu când am luptat pentru echipă nu am făcut-o pentru generali sau Armată. N-am adus bani din Europa pentru ei. De ce n-a venit domnul Boroi atunci când trebuia plătit salariul meu, de 25.000 de euro, să vină sa zică «Uite, Mirele, salariul».

*Acum când s-au investit 40 de milioane şi echipa face profit, au venit şi şi-au amintit că echipa e a lor. Nu e normal ce se întâmplă. 

*Ei vor să facă echipă, dar cu ce bani? Nu pot face performanţă cu salarii de 2.000 de euro pe lună. O să ajungă la fel ca FC Voluntari

Armata a publicat un comunicat

Replica celor de la CSA a venit sub forma unui comunicat de presă pe care îl redăm mai jos, integral:

1. Lipsa de dialog dintre cele două entităţi nu se datorează CSA Steaua. Reamintim că ultima întâlnire dintre părţi, pe data de 9 septembrie 2015, s-a făcut la iniţiativa şi la invitaţia CSA Steaua.

2. Închirierea stadionului de fotbal din complexul Ghencea nu poate fi obiectul unor discuţii sau înţelegeri în afara legii.

3. Aşa cum i-am informat şi pe reprezentanţii societăţii comerciale private FCSB, utilizarea stadionului de fotbal se face, în conformitate cu prevederile HG 373/2003, prin procedura de închiriere prin licitaţie, iar preţul minim de la care porneşte această licitaţie este stabilit de către un evaluator autorizat, în condiţiile legii.

4. Întrucât evaluarea din anul 2009 – care a stat la baza relaţiilor contractuale anterioare – nu mai poate fi luată în considerare din cauza modificării standardelor de evaluare (Standardele Internaţionale de Evaluare anul 2011, ediţia a9-a; Standardele de evaluare ANEVAR, ediţia 2014; Standardele internaţionale de evaluare ANEVAR, ediţia 2015), CSA Steaua Bucureşti se află acum în plin proces de realizare a unei noi evaluări, care să asigure suportul legal pentru o nouă procedură de închiriere.

5. CSA Steaua Bucureşti nu poate influenţa durata demersurilor legale, pentru că fiecare procedură presupune termene şi condiţii stipulate clar de legiuitor – deci nu poate fi acuzat, sub nici o formă, de amânări sau tegiversări, aşa cum reprezentanţii FCSB susţin, dezinformând voit opinia publică.

6. Dimpotrivă, faptul că CSA Steaua a demarat toate procedurile legale de rigoare, denotă deschidere şi dorinţa de a demara cât mai repede procesul de închiriere a stadionului, în beneficiul sportiv al oricărei părţi interesate.

7. Considerăm că afirmaţiile antrenorului FCSB sunt doar nişte atacuri nefondate la adresa instituţiei noastre, tentative de a dezinforma opinia publică şi de a crea presiuni pentru a forţa ieşirea din cadrul legal al aspectelor enunţate.

8. Aşa cum am afirmat în nenumărate rânduri, Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti are toată deschiderea spre dialog şi soluţii în sprijinul sportului de performanţă, cu orice partener sau potenţial partener, cu condiţia ca orice demers să respecte cu stricteţe prevederile legislaţiei în vigoare" - se arată în comunicatul CSA Steaua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite