Anul Realului. Cum a ajuns echipa lui Carlo Ancelotti prima în Spania, după 20 de luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De duminică seara, echipa lui Carlo Ancelotti e lider în Spania, o poziţie pe care n-a mai ocupat-o de 63 de etape, din ultima etapă a etapă a sezonului 2011-2012, cel al titlului luat cu Jose Mourinho la cârmă.

Nu contează cum începi, ci unde te clasezi la final. Real Madrid n-a impresionat în startul sezonului, a irosit puncte importante, chiar pe terenul unor nou-promovate, şi s-a uitat, mai mereu, de jos în sus la Barcelona şi Atletico. 

Până duminică, la finalul etapei a 25-a din Spania, o etapă în care contracandidatele au pierdut fără drept de apel, în deplasare, 1-3 cu Real Sociedad (Barcelona) şi 0-3 cu Osasuna (Atletico). 

Real a câştigat pe „Bernabeu“, 3-0 cu Elche, şi e în premieră, în acest sezon, singură, pe prima poziţie în clasament. 

O situaţie cu care nu s-a mai întâlnit de 63 de etape, de la ultima etapă a sezonului 2011-2012, cel al titlului luat cu Jose Mourinho la cârmă. 

Urmează derby-ul cu Atletico

Revenirea pe prima scenă a Realului nu este o întâmplare, ci rezultatul unui parcurs excelent în acest debutat de ani. 

„Barcelona şi Atletico au cinci puncte în faţa noastră, sunt favorite să câştige titlul, dar eu am speranţe legate de partea secundă a sezonului“. Cuvintele lui Carlo Ancelotti, chiar înainte de startul pauzei de iarnă, amintite de „Marca“, s-au dovedit profetice. În opt etape, Real a câştigat şapte partide şi a făcut un singur egal (1-1), pe un teren dificil, la Bilbao, în timp ce Barcelona şi Atletico au irosit puncte pe bandă rulantă. 

Cel mai şifonată în ultima perioadă a fost gruparea  „rojiblanco“, care a pierdut două meciuri în ultimele trei etape!

Iar duminică e derby-ul local, pe „Vicente Calderon“ (ora 18.00, DigiSport). În tur, pe „Bernabeu“, a câştigat Atletico (1-0), dar echipa mai în formă în acest moment este Real. 

În 2014, Real a obţinut 22 din 24 de puncte posibile, în timp ce Barcelona şi Atletico au câştigat doar patru din cele opt meciuri jucate

63 de puncte are Real, după 25 de etape, trei peste FC Barcelona şi Atletico Madrid

Puncte pierdute în 2014 (opt etape)

FC Barcelona

0-0 cu Atletico (d)

1-1 cu Levante (d)

2-3 cu Valencia (a)

1-3 cu Sociedad (d)

Atletico Madrid

0-0 cu Barcelona (a)

1-1 cu Sevilla (a)

0-2 cu Almeria (d)

0-3 cu Osasuna (d)

Real Madrid

1-1 cu Ath. Bilbao (d)

   

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite