Andrei Pavel şi-a deschis Academie de tenis în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pavel and Blackwood Tennis Academy a fost inaugurată în urmă cu patru luni de tenismenul român şi prietenul său, antrenorul de tenis Nick Blackwood, pe care îl cunoaşte de 20 de ani. Retras anul trecut din circuit, Andrei Pavel s-a stabilit cu familia în America, în statul Arizona, unde a decis să ridice o academie în parteneriat cu bunul său prieten, Nick Blackwood.

Andrei Pavel, cel mai valoros tenismen român după Ilie Năstase, a reuşit să-şi realieze ambiţiosul proiect de a înfiinţa, în SUA, o Academie de Tenis. Tenismenul a acceptat să povestească pentru Adevărul Sporturi cum a reuşit să îşi ducă la îndeplinire visul dar şi de ce a ales statul Arizona pentru a se stabili aici împreună cu familia sa.

Un vis devenit realitate

Andrei Pavel s-a mutat în orăşelul Gilbert, din Arizona, Statele Unite ale Americii, în urmă cu mai puţin de un an, împreună cu soţia sa şi cei doi copii, Carolina (10 ani) şi Marius (7 ani). „Am început să căutăm o casă aici în urmă cu un an şi jumătate. Ne-a plăcut zona pentru că este un orăşel nou, cu maximum 200.000 de locuitori, înconjurat de munţi, aproape de Grand Canyon", ne-a declarat Pavel. Casa familiei este construită pe 500 de metri pătraţi, pe un singur nivel şi se află într-un cartier rezidenţial.

image

Andrei intră de multe ori la joc alături de elevii săi de la Academie

Antrenează viitoarele stele ale tenisului

„Şcoala este în cartier, deci copiii mei pot ajunge pe jos. Ne bucurăm că deja au început să vorbească engleza", a declarat tenismenul. De altfel, acesta a fost unul dintre motivele pentru care a decis să plece din Germania, unde a locuit timp de 18 ani: şi-a dorit ca cei doi copii să înveţe engleza, i-a plăcut modul de viaţă american şi, nu în ultimul rând, faptul că în Arizona clima este moderată. „Noaptea sunt între 2 şi 10 grade Celsius iar ziua între 11 şi 20 grade Celsius. Nu e nici măcar un nor", a povestit Pavel. Ca un adevărat admirator al modului de viaţă american, conduce un Land Rover, o maşină de lux şi mai ales încăpătoare: „Este o maşină de familie", spune el.

De patru luni, şi-a adus la îndeplinire un proiect pe care îl anunţase şi pe care îl pregătea de mult: o academie de tenis pentru copiii care doresc să devină profesionişti. A pus bazele Pavel and Blackwood Tennis Academy împreună cu un foarte bun prieten, antrenor profesionist de tenis şi despre care vorbeşte cu drag: „Îl cunosc pe Nick Blackwood de 20 de ani, chiar m-a însoţit în concursuri".

image

Românul este una dintre vedetele micuţului orăşel american

Pentru că este nou înfiinţată, Academia nu beneficiază deocamdată de un club propriu. „Suntem în discuţii cu primăria să ne dea avizul ca să construim unul. Până atunci, însă, Nick dispune de un teren de tenis pe care îl folosim şi mai avem încă patru terenuri situate la 15 minute distanţă şi la care avem acces. Chiar acum trebuie să intru în teren cu patru jucători", a afirmat Pavel.

Chiar dacă abia au deschis lista de înscrieri, solicitanţii sunt deja numeroşi. „Deja avem 20 de copii înscrişi, iar zece dintre ei se antrenează ca să poată accesa o bursă la universitate, prin sport. Printre ei se numără şi o fetiţă născută în SUA dar cu ambii părinţi români. M-au sunat şi din România că ar vrea să vină să se antreneze la noi.

Este însă mai greu de ajuns", a explicat tenismenul.

Aşteaptă cu bucurie Cupa Davis

Andrei Pavel este din anul 2008 căpitan nejucător pentru echipa de Cupa Davis a României şi aşteaptă cu nerăbdare tragerile la sorţi ca să afle dacă va reveni în ţară. „Încă nu ştiu dacă vom juca în Bucureşti sau în deplasare. Revin însă oricând cu bucurie în România. Mi-a plăcut tot timpul Cupa Davis şi echipa. Probabil am să ajung în ţară la sfârşitul lunii mai", a precizat Pavel.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite