Alarmă la Melbourne: Bolnav de COVID-19, găsit în hotelul jucătorilor de la Australian Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Andrews, premierul statului Victoria
Daniel Andrews, premierul statului Victoria

Între 500 şi 600 de sportivi şi oameni din anturajul lor vor intra, imediat, în carantină, cu doar cinci zile înainte de startul primului Grand Slam al anului.

Australia a reuşit să limiteze drastic răspândirea noului coronavirus, numai în statul Victoria fiind instaurată, anul trecut, o carantină totală de 111 zile.

Acum însă organizarea unui număr mare de turnee de tenis la Melbourne, în care sunt implicaţi 1.200 de oameni veniţi din afara ţării, poate pune în pericol tot ce au realizat australienii, anul trecut. Încă de când avioanele cu jucătorii şi cei din stafful lor au aterizat la Melbourne, testele pozitive au început să curgă. N-au fost foarte multe, ci vreo zece în total. Ceea ce a necesitat, totuşi, plasarea unui număr de 72 de sportivi în carantină totală pentru 14 zile.

Iar astăzi, potrivit BBC, a fost găsit un bolnav de COVID-19, într-un hotel în care se află aproximativ 600 de sportivi şi antrenori implicaţi acum în diverse turnee. Începând de luni, teoretic, aceştia vor lua parte în primul Grand Slam al anului.

Bărbatul depistat cu noul coronavirus e un muncitor la hotelul Grand Hyatt din Melbourne. Potrivit primelor informaţii, el a contractat tulpina britanică, mult mai contagioasă. 

După apariţia acestui caz alarmant, toţi cei aflaţi în hotelul Grand Hyatt au intrat în carantină. Iar programul de joi al turneelor găzduite de Melbourne va fi afectat de această situaţie. 

BBC a notat că jucătorii pot reveni pe teren, doar după ce vor avea un prim test negativ. 

Situaţia a fost comentată şi de Daniel Andrews, premierul statului Victoria. „În acest moment, Australian Open nu e în pericol. Se va juca, aşa cum a fost programat. Avem, deocamdată, un singur caz şi oamenii n-ar trebui să panicheze“, a declarat Andrews.

UPDATE 17.10 - Australienii au anunţat că, după cazul bărbatului depistat cu COVID-19, niciun meci de tenis nu se va mai juca, joi, după cum Adevărul a scris aici.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite