Adio, dictatură! Comitetul Executiv al FIFA a aprobat limitarea la 12 ani a mandatelor în cazul preşedintelui forului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sepp Blatter, preşedintele demisionar al FIFA care conduce forul din 1998
Sepp Blatter, preşedintele demisionar al FIFA care conduce forul din 1998

Comitetul Executiv al FIFA a aprobat, la Zurich, limitarea la 12 ani a mandatelor cumulate în cazul preşedintelui. Ultimii doi şefi ai FIFA au avut parte de domnii lungi: João Havelange (1974 - 1998) şi Sepp Blatter (1998 - prezent), iar Jules Rimet a stat 33 de ani la cârma FIFA.

Astfel, o persoană nu va putea deţine funcţia de preşedinte al FIFA pentru mai multe de trei mandate de câte patru ani. Această măsură este valabilă şi în cazul membrilor mai multor comisii ale FIFA.

Comitetul Executiv a mai aprobat, între altele, "o separare clară a funcţiilor «politice» de cele de management", aplicarea principiului diversităţii (promovarea femeilor), precum şi ca din comisiile de finanţe, dezvoltare şi conducere să facă parte şi membri independenţi şi ca toţi membrii comisiilor FIFA să fie verificaţi pentru a se vedea dacă sunt integri, a relatat Mediafax. Comitetul Executiv a aprobat în unanimitate propunerile venite din partea Comisiei de Reformă. Recomandările vor fi supuse votului membrilor FIFA a congresul extraordinar de la Zurich, din 26 februarie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite