Ţiriac a explicat războiul din Ucraina: De ce a atacat Rusia şi ce îl sperie pe Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tiriac

Cel mai bogat român, Ion Ţiriac (82 de ani), e genul de om cu care poţi purta o discuţie savuroasă atât despre sport, cât şi despre situaţia lumii, în momentul actual. Ceea ce s-a văzut, încă o dată, în ultima sa apariţie publică, o raritate.

Ion Ţiriac nu e doar cel mai bogat român, dar, cu siguranţă, şi printre cei mai respectaţi oameni din ţară, la nivel internaţional. Pentru că, după o carieră remarcabilă, ca sportiv, el a reuşit să fie şi un manager de elită, dar şi un om de afaceri redutabil, printre „greii“ Europei, cu siguranţă.

Acum, Ion Ţiriac a avut o apariţie în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu“, moderată de directorul „Gazetei Sporturilor“, Ovidiu Ioaniţoaia, şi difuzată pe gsp.ro. În cadrul dialogului cu reputatul jurnalist, Ţiriac a fost întrebat şi despre războiul din Ucraina.

Ce a spus Ion Ţiriac?

*E foarte greu pentru domnul Putin să accepte că oarecum sunt două tabere. A treia este foarte neutră pentru moment, rezervată. E foarte greu să accepte ca la poarta lui, cealaltă tabără, noi şi NATO, să facă baze militare. Ce s-o întâmpla, ferească Dumnezeu! Încă o dată, eu sper că dialogul o să prevaleze şi ne liniştim toţi.

*Nu mi-e teamă, pentru că sper că raţiunea prevalează. Că o fi Biden, că o fi Putin, NATO, domnul Geoană... Însă trebuie ţinut cont că noi suntem cei mai aproape geografic! Eu sunt ăla cel mai aproape.

*Noi putem să jucăm un rol mult, mult, mult mai înalt. Într-o formă de diplomaţie, decât într-o formă belică. Suntem foarte aproape de Rusia. Şi ca istorie, de atâtea sute de ani, tot mereu am avut de-a face cu ruşii, ruşii, ruşii... Nu ştiu, când o începe Putin să spună „România şi Polonia"... Suntem foarte aproape!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite