Înscrieri-record şi maraton de meciuri la al doilea turneu Raiffeisen Bank Sport Arena Streetball

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baschet

Peste 500 de jucători au evoluat în 220 de meciuri de baschet 3x3, de-a lungul unui weekend fierbinte şi la propriu şi la figurat, la cel de-al doilea turneu din circuitul Raiffeisen Bank Sport Arena Streetball.

Nu mai puţin de 56 de echipe, dintre cele 134, record pentru acest sezon, s-au înscris doar la categoria Open Masculin. Atât orgoliile jucătorilor, cât şi miza cecului de 1.000 de euro dedicat campionilor au dat naştere unor dispute spectaculoase. 

Echipa Percento, cu Sebastian Ionescu, Amedeo Casale, Andrei Calenic şi Anton Diaconescu, toţi jucători în Liga Naţională de Baschet, a câştigat categoria Open după ce a trecut în finală de CSU Piteşti, scor 21-16. Cele mai mari emoţii le-au avut însă în semifinale, acolo unde puştii de la YesSir, aflaţi la primul an de participare la categoria Open, s-au luptat până la ultimul coş pentru victorie. 

Luca Hara, Robert Jărcălău, Mihnea Brie şi Laurenţiu Dumitrescu le-au oferit mult mai experimentaţilor lor adversari o replică extraordinară şi au împins meciul în prelungiri, acolo unde au condus cu un punct, 20-19. Sebastian Ionescu a adus însă victoria pentru Percento, cu un coş de două puncte, pentru 21-20, care a închis cel mai frumos meci de la acest turneu. 

De altfel, Ionescu a fost desemnat şi Tissot MVP la categoria sa, fiind cel mai bun aruncător de la distanţă al turneului, cu 14 reuşite din spatele semicercului de două puncte. Aceeaşi distincţie la feminin a fost obţinută de către Georgiana Plăviţu, de la Agro Squad, echipă care şi-a luat revanşa după finala pierdută în primul turneu şi a câştigat la categoria Open Feminin. Ambii jucători au primit câte un ceas Tissot ediţie specială 3x3 oferit de către Albini Prassa, importator şi distribuitor al mărcii elveţiene. 

Baschet

Turneul a putut fi urmărit pe canalul oficial de YouTube al Sport Arena Streetball, iar invitat special la postul de comentator pentru finală a fost campionul european de baschet 3x3 Bogdan Popescu. Actualmente coordonator al echipei de baschet 3x3 de la Universitatea de Vest din Timişoara, legendarul baschetbalist i-a premiat în cadrul turneului pe tinerii jucători din naţionala U23 a României, care au câştigat săptămâna trecută turneul FIBA 3x3 U23 Nations League din Lituania. Aceasta a fost primul titlu obţinut de o echipă naţională a României într-o competiţiei oficială FIBA 3x3 chiar de la titlul european obţinut în 2014, când Popescu a făcut echipă cu Angel Santana, Cătălin Vlaicu şi Vasile Ştefan. 

Atmosfera meciurilor a fost completată în premieră şi de un concurs de îndemânare, Taco Bell Skills Challenge, aflat la prima ediţie în acest sezon. Dragoş Pavel, la categoria U18 şi Sebastian Costeiu la Open au câştigat competiţia care este prezentă şi în cadrul faimosului NBA All Star Game, meciul vedetelor din baschetul nord-american. 

Luca Hara, de la YesSir, a fost cel mai bun marcator al turneului, la toate categoriile, cu 53 de puncte, cu doar unul mai mult decât Marius Ciotlăuş, de la CSU Piteşti, cu 52 de puncte. Pe locul al treilea s-a clasat Szabolcs Santa, cu 41 de puncte. 

Sport Arena Streetball a fost şi la turneul al doilea o zonă liberă de Covid. Cei peste 1200 de oameni (jucători şi spectatori) care au fost prezenţi în incinta bazei sportive Poli Arena au fost verificaţi sau testaţi pe loc, potrivit normelor sanitare în vigoare, cu ajutorul echipei Complet Medical. 

Campionatul de baschet 3x3 Raiffeisen Bank Sport Arena Streetball este susţinut de: Mastercard, Taco Bell, Tissot, Nike, Azuga, Serioux, Horizon, Complet Medical şi Fundaţia Alexandrion. Radioul oficial al competiţiei este Kiss FM. 

Baschet
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite