România a ratat calificarea la Mondialul de volei feminin. Înfrângere drastică suferită de tricolore în faţa Turciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a pierdut clar, scor 0-3, confruntarea cu Turcia din grupa I preliminară a Campionatului Mondial de volei feminin 2014. După acest eşec, tricolorele au ratat calificarea la turneul final găzduit de Italia.

România a jucat la Ankara, duminică după amiază, al treilea meci din grupa I preliminară a Campionatului Mondial de volei feminin din 2014. Tricolorele veneau după două succese obţinute în partidele cu Ucraina, scor 3-2 şi Cipru, scor 3-0 şi sperau la încă un succes contra Turciei, care le-ar fi asigurat calificarea la turneul final.

Însă, reprezentativa noastră a avut o evoluţie ştearsă, ceea ce a permis adversarelor să joace dezinvolt şi să câştige partida în minimum de seturi, scor 3-0. În urma acestui eşec, Turcia a câştigat grupa I, cu nouă puncte, iar România va termina pe poziţia a doua, cu doar cinci puncte, ratând astfel calificarea la Mondial. În ultimul meci din grupă se vor confrunta, pentru palmares, Cipru şi Ucraina.

La Campionatul Mondial de volei feminin se califică echipele care câştigă cele cinci grupe preliminare, plus cele mai bune două echipe de pe locul secund, însă România nu s-a aflat între acestea la finalul preliminariilor. Turneul final va avea loc între 23 septembrie şi 12 octombrie, în Italia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite