Încredere deplină antrenorului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ora ceaiului sau a berii brune, în pub-urile engleze, iubitorii fotbalului discută în cea mai mare parte a timpului despre echipa de fotbal Manchester United şi despre antrenorul Alex Ferguson care o conduce. Campionatul, Cupa Angliei Liga Campionilor – trei obiective urmărite în paralel, în toate trei Manchester United având şanse de câştig.

„Fergie” are reputaţia unui antrenor dur cu elevii săi şi rău cu arbitrii care i-au arătat cartonaşul roşu de 7 ori până acum, trimiţându-l în tribună! Dar, M.U. joacă excelent şi fără antrenor pe margine.

Născut la Glasgow, în apropierea şantierelor navale, Alex Feguson mai este denuimit şi „Fairfields” după numele şantierului în care a muncit tatăl său timp de 40 de ani. Vila sa din Yorkshire a fost „botezată” Queensland Star, referire la una dintre cele mai frumoase nave ieşite din şantierul Farifields, o navă care astăzi traversează Atlanticul.

Fanii lui Manchester United nu ştiu că salariul antrenorului nu este mai mare decât al celui mai bine plătit jucător, deşi Ferguson este în fruntea celui mai bogat club din lume.

Unii îl consideră pe Ferguson ca un fel de dinozaur, unul dintre ultimii antrenori de şcoală veche. A fost 8 ani la Aberdeen, este de peste 25 ani la Manchester.

Preşedintele lui Manchester United, fostul internaţional Martin Edwards (unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic în care şi-au pierdut viaţa mulţi dintre „băieţii lui Matt Busby”) spune: „Nciodată, la Manchester United, un jucător nu va fi mai important decât antrenorul!!!”

Ce părere au despre această declaraţie, conducătorii de cluburi de fotbal din România care schimbă, unii dintre ei, antrenorii precum ciorapii?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite