„Închiderea sălilor de fitness va lovi sănătatea naţiunii“: Care e riscul infectării în cluburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fitness

Cel mai mare lanţ de săli de fitness din România explică de ce sportul de masă nu doar că n-ar trebui să fie oprit, dar chiar ar trebui să fie încurajat şi catalogat de autorităţi drept o activitate esenţială, mai ales acum, în plină pandemie.

În urma deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (nr. 20 / 25.03.2021) de a iniţia carantina în localităţile în care rata de infectare depăşeşte 4/1000 locuitori, World Class a închis temporar toate cluburile sale de Health & Fitness, trimitând acasă aproape 60.0000 de români care tocmai se întorseseră la rutina lor de exerciţii fizice şi începuseră să se bucure de beneficiile imense pentru sănătate ale sportului.

World Class a acţionat responsabil faţă de focarul COVID-19 încă de la început. Pentru a susţine efortul naţional de diminuare a riscului de contaminare cu coronavirus şi pentru a oferi cea mai eficientă metodă de prevenire şi control a infectării, am desfăşurat activitatea într-un mod care a redus dramatic riscul de răspândire a coronavirusului, în conformitate cu cerinţele autorităţilor locale şi naţionale.

0,78 infecţii la 100.000 de vizite în sălile de fitness!

Cluburile de Health & Fitness s-au dovedit a fi sigure. Studiul SafeActive, efectuat în octombrie 2020 de EuropeActive anunţă: riscul de a contracta COVID-19 în cluburile de fitness este extrem de redus! Doar 0,78 infecţii la 100.000 de vizite la cluburile de fitness!

„Industria de Health & Fitness ar trebui clasificată ca activitate esenţială pentru susţinerea sănătăţii naţiunii, iar sălile de sport şi piscinele interioare ar trebui redeschise. Cu aproape un milion de membri în România, sălile de sport au un rol esenţial în menţinerea românilor activi şi sănătoşi. Cu toţii avem responsabilitatea de a respecta restricţiile şi de a lupta împotriva acestei pandemii, iar una dintre cele mai eficiente modalităţi este să rămânem activi fizic, într-un mediu sigur şi controlat, pentru un sistem imunitar mai bun şi o sănătate mai puternică. Exerciţiul fizic este cel mai bun medicament.

Prin adoptarea de măsuri stricte de siguranţă şi igienă, riscul de a contracta COVID-19 în cluburile de fitness este extrem de redus. Salile de sport sunt un mediu controlat şi sigur în care romănii pot face mişcare.

World Class crede cu tărie, susţinută de cele mai prestigioase studii medicale efectuate pe această temă, că este vital să menţinem populaţia activă fizic şi că exerciţiile fizice susţin puternic sănătatea naţiunii şi redresarea economiei.

Chiar şi în aceste circumstanţe dificile, World Class va continua să facă paşi către misiunea sa: de a inspira mai mulţi români să fie mai activi mai des şi să ducă un stil de viaţă sănătos“, a declarat Kent Orrgren (foto), CEO World Class România.

Kent

Sportul, un scut împotriva bolilor care cresc riscul decesului cauzat de COVID-19

Exerciţiile fizice s-au dovedit a preveni şi, de asemenea, a ajuta la tratarea celor mai frecvente boli cronice din lume: afecţiunile cardiovasculare, diabetul şi obezitatea! De asemenea, are un rol major în prevenirea infecţiilor tractului respirator. Românii trebuie să rămână activi mai ales acum, când se ştie că noul coronavirus are cele mai grave consecinţe mai ales în cazul pacienţilor cu boli de inimă, diabet şi obezitate!

Piscinele interioare au fost închise oficial din 17 martie, anul trecut. Înotul are beneficii extraordinare pentru sănătatea generală. De asemenea, scade riscul de boli despre care se ştie că prezintă riscuri mari pentru pacienţii cu COVID-19. Deschiderea piscinelor interioare va oferi românilor acces la beneficiile enorme pentru sănătate ale înotului şi antrenamentelor acvatice, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.

La capacitate redusă, sala de sport e un mediu sigur

Mesajul directorului general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus este, de asemenea, mai mult decât concludent: „Exerciţiile fizice regulate pot adăuga ani vieţii tale şi viaţă anilor tăi! Fiecare mişcare contează, mai ales acum, în timp ce gestionăm constrângerile pandemiei COVID-19. Cu toţii trebuie să ne mişcăm în fiecare zi - în siguranţă şi creativ“.

NHS a studiat, de asemenea, cele mai frecvente locuri cu risc de infectare cu noul coronavirus, iar datele arată că supermarketurile sunt în fruntea listei, cu un risc de peste 18%, în timp ce sălile de sport se află în partea de jos a listei, cu doar 1,1% de risc!

Este dovedit că sălile de sport sunt un mediu controlat şi sigur, atunci când urmează toate măsurile de prevenţie, precum distanţarea, igienizarea regulate a spaţiilor şi a echipamentelor înainte şi după utilizare.

Cluburile World Class au fost redeschise cu adoptarea completă a tuturor standardelor sanitare, de siguranţă şi prevenţie: igienizare intensivă a tuturor zonelor clubului şi a suprafeţei echipamentelor, staţii de curăţare, nebulizarea periodică a aerului, distanţare, limitarea gradului de ocupare a cluburilor, precum şi screening-ul angajaţilor şi membrilor pentru simptome COVID-19.

Toate măsurile preventive adoptate de World Class, în timpul pandemiei au dus la asigurarea unui mediu de antrenament sigur pentru aproape 60.000 de români care au putut astfel să-şi reia rutina de sănătate şi fitness. Deoarece toate studiile arată că există o rată foarte scăzută, dacă există, de răspândire a infecţiilor în săli de sport, noua închidere a cluburilor de Health & Fitness nu va face decât să diminueze sănătatea naţiunii.

„Nu există dovezi că virusul care provoacă COVID-19 poate fi răspândit la oameni prin apă în bazine, căzi cu hidromasaj, spa-uri sau zone de joacă cu apă“, spune şi Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

World Class solicită clasificarea sălilor de sport, a industriei de Health & Fitnessului ca activitate esenţială – un plan pentru a face românii mai sănătoşi prin redeschiderea sălilor de sport şi a piscinelor interioare. World Class şi industria de Health & Fitnessului doresc să colaboreze cu autorităţile pentru ca acest lucru să fie implementat într-un mod sigur, controlat şi sănătos!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite