42 de jucătoare se află sub comanda lui Ambros Martín la „Trofeul Carpaţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Loturile A şi B ale naţionalei de handbal feminin a României, în total 42 de jucătoare, s-au reunit astăzi la Cluj, în vederea pregătirilor şi participării la „Trofeul Carpaţi”.

Antrenorul Ambros Martín a insistat ca România să participe cu două loturi, pentru a testa cât mai multe jucătoare, astfel lotul A va fi condus de el şi de Costică Buceschi, iar lotul B de Ion Crăciun. Programul turneului este următorul: Ungaria – Olanda (ora 17.00) şi România A – România B (20.00), în 26 noiembrie, respectiv finala mică şi cea mare, în 27 noiembrie, de la aceleaşi ore. După „Trofeul Carpaţi”va fi decis lotul oficial al României pentru participarea la Campionatul European din Suedia, între 4-18 decembrie. România face parte din Grupa D şi va juca, în ordine, cu Norvegia (5 decembrie), cu Rusia (7 ecembrie) şi cu Croaţia (9 decembrie).

Aurelia Brădeanu, ultima oară la naţională

Handbalista Aurelia Brădeanu, componentă a campioanei CSM Bucureşti, va juca ultimele două partide din carieră pentru echipa naţională la „Trofeul Carpaţi”. La cei 37 de ani, Aurelia Brădeanu se mândreşte cu un palmares de invidiat, la nivel de echipă naţională având 17 participări la turnee finale ale marilor competiţii şi un bilanţ de o medalie de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale (2005 şi 2015), una de bronz la Campionatul European (2010), precum şi cele de aur la Campionatul European şi cel Mondial de tineret. De asemenea, a bifat trei prezenţe la Jocurile Olimpice (2000, 2008 şi 2016). După participarea la Campionatul Mondial din 2015, unde România a obţinut medalia de bronz, Brădeanu declara că a fost ultimul său Mondial, iar în acest an a mai particiat la Jocurile Olimpice de la Rio, unde România s-a clasat pe locul 9.

47 de ediţii ale „Trofeului Carpaţi” au avut loc până acum, competiţia debutând în anul 1959
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite