Zilele SuperTeach: cel mai mare eveniment din România dedicat profesorilor, găzduit de Cluj-Napoca

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
advert

Între 1 şi 3 noiembrie se vor desfăşura la Cluj-Napoca Zilele SuperTeach, cel mai mare eveniment dedicat profesorilor din România, care va reuni în premieră peste 3.000 de participanţi. Pe parcursul celor 3 zile de conferinţe şi ateliere, profesorii, părinţii şi antreprenorii se antrenează împreună pentru a transforma mentalitatea şi a dezvolta comunităţi de învăţare adecvate secolului 21 pentru generaţiile viitoare.

„În cei doi ani de când organizăm Programul de formare «Mentalitatea Deschisă în Educaţie» şi Conferinţele SuperTeach, am interacţionat cu peste 6.000 de profesori. 150 dintre aceştia au urmat cursurile de formare, iar 25 au devenit Facilitatori Lideri de Comunităţi locale în 15 judeţe din ţară. Spre surprinderea noastră, am descoperit în fiecare dintre aceşti profesori o sete extraordinară de transformare şi asumare a unui rol cu impact în întreaga comunitate şi curaj de a începe cu ei înşişi”, spune Cristina Gheorghe, Directorul Institutului Dezvoltării Personale şi al Şcolii Varlaam din Iaşi, co-fondator al programului. „De mai bine de un an, biletele la conferinţele SuperTeach sunt epuizate cu mult înaintea evenimentelor, ceea ce ne confirmă că profesorii îşi conştientizează rolul şi sunt pregătiţi să se implice semnificativ mai mult dacă sunt încurajaţi şi susţinuţi în acest proces de transformare. Acesta este unul dintre motivele importante pentru care am extins Conferinţa la Zilele SuperTeach şi la o durată 3 zile – putem oferi astfel oportunităţi diverse de interacţiune şi formare, modelând întreaga comunitate care îi cuprinde nu numai pe profesori, ci şi pe părinţi şi antreprenori".

„Prin SuperTeach ne dorim să ajungem la fundamentul sistemului educaţional românesc şi să      ajutăm profesorii să descopere cât de multe lucruri pot dezvolta în relaţia cu copiii dacă pornesc schimbarea de la propria persoană, de la propria mentalitate”, spune Dragoş Anastasiu, CEO Eurolines Group, co-fondator al programului. „Scopul nostru, ca antreprenori, este să ajutăm la formarea unor generaţii de copii care să-şi găsească cu uşurinţă rolul într-o societate care are mare nevoie de colaborare integrativă – numai astfel şi mediile de lucru pe care le creăm aici, în România, vor fi mai sănătoase şi mai performante”, mai spune acesta.

Zilele SuperTeach Cluj-Napoca vor acoperi peste 20 de ateliere, dezbateri, paneluri şi conferinţe susţinute de profesori Formatori Lideri de Comunităţi cu Mentalitate Deschisă, specialişti pasionaţi de educaţie şi antreprenori. Unul dintre speakerii cei mai aşteptaţi este Michael Merchant, Senior Consultant la Institutul Arbinger, lider mondial în schimbarea de mentalităţi. Michael Merchant este creatorul instrumentelor şi conceptelor Mentalităţii Deschise în Educaţie, pe care le-a implementat cu succes în diferite ţări din lume.

Printre speakerii invitaţi se numără Claudia Chiru – profesor învăţământ primar şi formator SuperTeach, Andy Szekely – antreprenor, autor şi speaker profesionist, Elena Lotrean – fondatoarea Şcolii Finlandeze Sibiu, Simona Baciu – antreprenor în educaţie, fondator al Transylvania College şi autor al cărţii The Teacher Within, Părintele Constantin Necula – preot ortodox, doctor în teologie şi conferenţiar universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, Robert Brindley – fostul director al American International School of Bucharest, Dragoş Anastasiu – Preşedintele Grupului Eurolines, Cristina Gheorghe – preşedintele Institutului Dezvoltării Personale sau Felix Tătaru – Preşedinte fondator al GMP Group şi fondator Itsy Bitsy FM, precum şi alte personalităţi care contribuie la schimbarea sistemului educaţional din România.  

Zilele SuperTeach vor avea loc în perioada 1-3 noiembrie, la Cluj-Napoca, astfel: zilele de vineri, 1 noiembrie, şi duminică, 3 noiembrie sunt dedicate atelierelor şi se vor desfăşura la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerii – FSEGA. Conferinţa va avea loc sâmbătă, 2 noiembrie, la BT Arena.

Evenimentul este dedicat în mod special profesorilor, indiferent de nivelul de învăţământ la care predau, însă este deschis tuturor persoanelor interesate de educaţie. Înscrierile se fac online pe www.superteach.ro.

SuperTeach este un proiect care a pornit de la ideea de a transforma sistemul educaţional cu ajutorul profesorilor, cei care sunt motorul acestuia, cu scopul final de a descoperi şi dezvolta măreţia din fiecare copil. Proiectul are trei componente:

  • Conferinţele SuperTeach, deschise tuturor profesorilor care îşi doresc să afle mai multe informaţii despre cum pot transforma modul în care relaţionează cu elevii la clasă,  dar şi cu părinţii acestora sau cu propriii colegi.
  • Training-ul Mentalitatea Deschisă în Educaţie, un curs specializat unic aparţinând Institutului Arbinger, unul dintre cele mai reputate instituţii de dezvoltare personală din lume, oferit gratuit profesorilor selectaţi dintre participanţii la conferinţe.
  • Construirea de către profesorii astfel antrenaţi a unor comunităţi locale care să ajute la aplicarea acestor principii şi instrumente de relaţionare cu copiii în cât mai multe şcoli    

###

Despre Proiectul SuperTeach

SuperTeach este o iniţiativă originală pornită de către Romanian Business Leaders (RBL), cea mai importantă comunitate de antreprenori şi executivi de top din România, în parteneriat cu Grupul EDUCATIVA şi Institutul Dezvoltării Personale.

Fondatorii proiectului SuperTeach sunt Felix Tătaru, Preşedinte fondator al GMP Group, unul dintre cele mai importante grupuri independente de comunicare din România, Dragoş Anastasiu, CEO Eurolines Group,  cel mai mare transportator de persoane din Europa, Cristina Gheorghe, Preşedinte al Institutului Dezvoltării Personale şi Alexandru Ghiţă, Preşedinte al Grupului Educativa.

Proiectul a pornit în 2017 sub forma unor conferinţe menite să ofere inspiraţie şi motivaţie profesorilor care doresc să facă o schimbare în felul în care predau şi în care relaţionează cu copiii. După doi ani şi 15     conferinţe pe tot teritoriul ţării, 6.000 de profesori au luat contact cu acest proiect, având un impact      pozitiv pentru zeci de mii de elevi prin schimbarea lor de mentalitate în modul în care este abordat actul educaţional.

Proiectul continuă cu o serie de training-uri certificate, de Mentalitate Deschisă în Educaţie, oferite de Institutul Dezvoltării Personale, reprezentantul Institutului Arbinger în România. Până în prezent, peste 150 de profesori au obţinut această certificare.

Profesorii astfel formaţi devin iniţiatori ai comunităţilor locale de profesori care adoptă această transformare de mentalitate. 25 de profesori deja au pornit construirea acestor comunităţi pe tot cuprinsul ţării.

În 2019 au fost organizate conferinţe în  Alba Iulia, Braşov, Baia Mare, Galaţi, Bucureşti, Târgu Mureş şi Suceava, toate fiind sold-out. Alte conferinţe urmează să se desfăşoare şi la Brăila (19 octombrie), Cluj-Napoca (1-3 noiembrie) şi Iaşi (15-17 noiembrie).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite