Vremea în următoarele două săptămâni: va fi cald până vineri, însă în weekend vremea se va răci în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În următoarele două săptămâni vremea va fi în general frumoasă cu temperaturi ce vor depăşi 20 de grade Celsius. În weekend însă, în toată ţara se va răci uşor, maximele coborând în anumite regiuni puţin sub media climatologică a perioade, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

În perioada 24 – 26 mai, deci începând de vinerea viitoare şi până duminică, vremea se va răci uşor în toată ţara, urmând ca se săptămâna viitoare vremea să intre într-un nou proces de încălzire.

BANAT

În prima săptămână vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că maximele vor scădea la medii de aproximativ 18  grade Celsius, în weekend. Începând de luni vremea se va încălzi uşor, ajungând spre sfârşitul săptămânii viitoare până la 23 de grade. La jumătatea săptămânii, în această regiune se vor semnala ploi în averse.

CRIŞANA
Primele zile ale intervalului vor fi mai calde decât normele climatologice ale perioadei, însă începând de vineri, vremea se va răci astfel că în timpul zilei temperaturile se vor situa în jurul valorii de 17 grade Celsius. Începând de săptămâna viitoare, vremea se va încălzi, ajungând la valori de 22-23 de grade Celsius, normale pentru această perioadă a anului.
Vor fi frecvente aversele însoţite de descărcări electrice, dar cantităţile de apăvor fi mai însemnate la mijlocul săptămânii.

TRANSILVANIA
În această săptămână, vremea va fi caldă în această regiune, cu maxime ce se vor menţine în jurul valorii de 24 de grade Celsius. Începând de miercuri, vremea se va răci, astfel că temperaturile ar putea scădea sub 20 de grade. De săptămâna viitoare însă, vremea se va încălzi, iar temperaturile vor ajunge până la 21 de grade Celsius, în această regiune. În următoarele două săptămâni, în Transilvania va ploua în averse, iar decărcările electrice se vor semnala frecvent, însă caracterul de torenţialitate al ploilor se va manifesta mai ales începând cu jumătatea săptămânii.

MARAMUREŞ
În această regiune, vremea se va răci începând de miercuri, cu aproximativ cinci grade, astfel că temperaturile vor ajunge până la 20 de grade Celsius. Începând de duminică, vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că temperaturile maxime ale zilei se vor învârti în jurul valorii de 22 de grade. În următoarele două săptămâni, va ploua zilnic, însă cantităţi mai importante de apă vor cădea la jumătatea săptămânii.

MOLDOVA
În această regiune, vremea se va răci progresiv, ajungând de la 29 de grade Celsius la 20 de grade vineri. De săptămâna viitoare, vremea se va redresa astfel că maximele zilei voi depăşi din nou 20 de grade Celsius. În Moldova, vor cădea ploi frecvente în următoarele două săptămâni, însă mai însemnate cantitativ vor fi precipitaţiile de la mijlocul săptămânii.

DOBROGEA
Vremea va fi caldă în primele zile ale săptămânii, cu maxime de până la 27 de grade Celsius, însă, începând de vineri va începe un proces de răcire. Astfel, în weekend se vor înregistra maxim 22 de grade. Începând de luni, se va încălzi, astfel că regimul termic se va apropia de cel normal pentru ultima dată a lunii mai. Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii mai extinse va fi mai ridicată după data de 22 mai.

MUNTENIA
Vremea va fi caldă în această săptămână, cu maxime ce vor ajunge până la 31 de grade Celsius. În weekend, se va răci, astfel că temperaturile se vor situa în jurul valorii de 22 de grade. De săptămâna viitoare, o nouă încălzire a vremii va determina până la 24 de grade Celsius în timpul zilei, deci un regim termic normal pentru această perioadă. Se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice în toată perioada, iar în jurul datei de 23 mai, ploile vor avea şi caracter torenţial.

OLTENIA
Vremea va fi deosebit de caldă în primele zile ale săptămânii cu maxime ce vor depăşi 30 de grade Celsius, urmând ca de vineri temperaturile să scadă. În weekend, temperaturile nu vor urca peste 20 de grade Celsius. De săptămâna viitoare, vremea se va încălzi, astfel că maximele vor ajunge până la 24 de grade Celsius.

LA MUNTE
În primele zile ale intervalului, vremea se va menţine caldă cu temperaturi de până la 15 grade. În weekend se va răci, astfel că temperaturile vor ajunge la 10 grade. De săptămâna viitoare, vremea se va încălzi la loc ajungând la valorile termice normale ale perioade. Vor cădea ploi însoţite de descărcări electrice, iar precipitaţii însemnate cantitativ vor cădea la jumătatea săptămânii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite