VIDEO Cel mai modern şi scump spital de stat din România se construieşte la Mioveni

VIDEO Cel mai modern şi scump spital de stat din România se construieşte la Mioveni

Spitalul Sf Spiridon din Mioveni va fi finalizat în vara anului 2019.

În oraşul Mioveni, aproape de uzina Dacia, se construieşte cel mai scump spital de stat de după Revoluţie. Investiţia totală se ridică la 68 de milioane de euro şi totul va fi finalizat în vara anului 2019.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul a început la iniţiativa primarului Mioveni, Ion Georgescu, care a şi susţinut financiar jumătate din costuri, cu bani de la bugetul local, restul de bani, în cel mai rău caz venind dintr-un împrumut, dacă nu se vor găsi fonduri. Spitalul Sf. Spiridon va avea şase etaje, cu secţii de maternitate, ginecologie, pediatrie, neurologie, chirurgie, cardiologie, bloc operator şi spaţii auxiliare cu birouri. Capacitatea de paturi a spitalului va fi de minim 200, maxim de 350, în cazuri de urgenţă, iar aria desfăşurată total a unităţii va fi de 172.980 mp.
 
Primarul Ion Georgescu suştine că spitalul vine ca o necesitate a locuitorilor oraşului după ce multe secţii din vechiul spital au fost închise, iar singura opţiune este deplasarea la Piteşti, la spitalul judeţean. 
 
Voci critice susţin că suma cheltuită, 68 de miloane de euro, este mult prea mare, aparatura va fi cumpărată la suprapreţ, iar spitalul va rămâne şi fără medici şi fără pacienţi. În faţa criticilor edilul susţine că nu există probleme cu angajările, cu excepţia posturilor la secţiile de tomografie şi angiografie, fiind câte doi candidaţi pe loc la concurs. Iar preţul mai mare al aparaturii medicale este explicat de garanţia pe un termen prelungit pe cinci ani, nu de un an sau doi, cât este uzual. Primarul spune că toate temerile vor dispărea după ce investiţia va fi gata la anul, dacă se respectă calendarul proiectului. 
.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările