Vaccinul Johnson&Johnson, în drum spre Uniunea Europeană

Vaccinul Johnson&Johnson, în drum spre Uniunea Europeană

O purtătoare de cuvânt a Johnson & Johnson a confirmat că a început livrările luni către ţările UE, Norvegia şi Islanda, dar a refuzat să comenteze aprovizionarea pentru aprilie şi primul trimestru.FOTO Shutterstock

Compania americană Johnson & Johnson a început luni să livreze vaccinul său COVID-19 în doză unică pentru ţările UE, au declarat oficialii Uniunii Europene şi ai companiei. Compania plănuise iniţial să-şi înceapă livrările la începutul lunii aprilie, dar a întârziat lansarea din cauza problemelor de producţie. Compania şi-a propus să livreze 200 milioane de doze în 2021 către UE, Norvegia şi Islanda.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Primele doze pleacă astăzi din depozite pentru statele membre", a declarat luni un purtător de cuvânt al Comisiei Europene într-o conferinţă de presă. "Johnson & Johnson începe transporturile de vaccinuri către UE astăzi. Veşti foarte bune”, a declarat Peter Liese, un parlamentar european din acelaşi partid cu cancelarul german Angela Merkel, conform Observatornews.ro

Compania americană s-a angajat să livreze 55 milioane de doze către UE până la sfârşitul lunii iunie şi alte 120 de milioane în al treilea trimestru, a declarat luna aceasta comisarul european pentru industrie, Thierry Breton. "Cel mai recent, nu era clar dacă respectiva promisiune va fi respectată. Cu toate acestea, 50 de milioane de doze sunt sigure pentru al doilea trimestru", a spus Liese, menţionând că a primit aceste informaţii de la companie şi de la Comisia Europeană, care coordonează discuţiile cu producătorii de vaccinuri.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările