Unul din trei angajaţi ONU au fost hărţuiţi sexual în ultimii doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

O treime dintre persoanele angajate la ONU au fost victimele hărţuirii sexuale în ultimii doi ani, conform unui raport al organizaţiei.

Sondajul online, efectuat de Deloitte în noiembrie, a fost completat de 30,364 de persoane de la ONU şi agenţiile sale – 17% dintre cei eligibili. Într-o scrisoare transmisă staff-ului, secretarul general Antonio Guterres a descris numărul de răspunsuri ca fiind „relativ mic”.

„Acest lucru ne spune două lucruri: în primul rând, că mai avem mult de muncit până putem discuta deschis despre hărţuirea sexuală şi în al doilea rând că există un sentiment de neîncredere, o percepţie privind o lipsă de acţiune şi sentimentul că cei responsabili nu sunt traşi la răspundere”, a afirmat Guterres.

Conform raportului, 21,7% dintre respondenţi au afirmat că au fost subiectul unor poveşti sexuale sau glume ofensatoare, 14,2% au primit remarci ofensatoare privind aspectul lor fizic sau activităţile sexuale iar 13% au fost victimele unor tentative de a-i convinge să intre în discuţii privind subiecte sexuale.

Dintre respondenţi, 10,9% au fost subiectul unor gesturi sau folosirea unui limbaj corporal de o natură sexuală, care i-a ofensat iar 10,1% au fost atinşi în moduri care i-au făcut să se simtă inconfortabili.

Peste jumătate dintre cei care au trecut prin hărţuire sexuală au declarat că s-a întâmplat la birou iar 17% au precizat că s-a întâmplat la un eveniment social, în legătură cu activităţile de la locul de muncă.

Doi din trei hărţuitori au fost bărbaţi.

Doar o persoană din trei au afirmat că au luat măsuri după ce au fost victimele hărţuirii sexuale. Guterres a declarat că raportul conţine „unele statistici şi dovezi „care arată ce este nevoie să se schimbe pentru a face un loc de muncă liber dehărţuire sexuală pentru toată lumea”.

„Ca o organizaţie bazată pe egalitate, demnitate şi drepturile omului, trebuie să fim un exemplu şi să setăm standardul”, a afirmat el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite