Ţara din Europa cu cele mai periculoase drumuri pentru şoferi. Care este rata deceselor

Ţara din Europa cu cele mai
periculoase drumuri pentru şoferi. Care este rata deceselor

FOTO: Arhivă

Un raport realizat de către Comisia Europeană arată că România a avut în 2018 cele mai periculoase şosele comparativ cu celelalte ţări din Uniunea Europeană: 96 de morţi la un milion de oameni, cea mai ridicată rată a mortalităţii în rândul şoferilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţara noastră este urmată în topul celor mai periculoase drumuri de Bulgaria (88 morţi la 1 milion de oameni) şi Letonia (78 morţi la 1 milion de oameni). Şi Croaţia (77 morţi/ 1 milion), Polonia (75 morţi/ 1 milion) şi Ungaria (64 morţi/ 1 milion) ocupă locuri fruntaşe în clasament, cu drumuri periculoase pentru şoferi, conform thesun.co.uk.

La popul opus, Marea Britanie este cea mai sigură ţară pentru şoferi. Are 28 de decese la un milion de oameni în anul 2018, cea mai mică rată din Uniunea Europeană. 

Danemarca şi Irlanda se situează pe locul 2, respectiv pe locul 3, când vine vorba de siguranţa şoferilor în trafic, având puţine decese raportate anual.

Peste 25 de mii de decese au fost înregistrate pe şoselele din Uniunea Europeană în decursul anului trecut. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: