Un profitor sinistru: Voican

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Culmea tupeului: revoluţionarii cu certificat şi cu privilegii (vreo 20.000) se plâng că revoluţionarii fără certificat şi fără privilegii (vreo câteva milioane) le strică imaginea de apostoli ai dreptăţii.

Dar ei, revoluţionarii cu certificat oferă naţiunii cohorte de profitori neruşinaţi.

Un campion al lăcomiei este Gelu Voican Voiculescu. Individul a pozat multă vreme în eliberator al neamului românesc de sub tirania ceauşistă, iar noi, naivi şi manipulaţi, îl priveam - ca şi pe alţi escroci ai unor clipe înălţătoare - cu recunoştinţă şi cu sfială. Până când am aflat că în spatele bărbii sure se află un personaj care te face să vomiţi.

Sinistru turnător la Securitate. Agent însărcinat cu misiuni macabre, precum execuţia bolşevică şi îngroparea barbară a soţilor Ceauşescu. Cioclu de serviciu al grupului KGB-ist care a preluat puterea. Personaj indicat drept killer de către unii martori ai evenimentelor din sediul CC. Autor al recuperării unui torţionar odios - generalul Nicolae Doicaru, călăul de la Canal - şi al introducerii acestuia în noul „guvern revoluţionar" condus de Petre Roman. Necrofag care, în Palatul Victoria, stătea cu fundul pe o saltea burduşită cu dosare din categoria „Strict Secret". Coautor al mineriadelor de la începutul anilor '90. Gropar al multor dosare care developau legăturile moscovite ale autorilor loviturii de stat; ale celor care nu s-au mulţumit să-l dea jos pe Ceauşescu, ci şi-au consolidat puterea mitraliindu-şi propriul popor. Ambasador al regimului Iliescu prin ţări africane şi, actualmente, membru în Colegiul Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, condus de acelaşi Ion Iliescu.

Acesta este Gelu Voican Voiculescu, individul care de 21 de ani ne sfidează dintr-un palat situat în zona de lux a Capitalei. Suprafaţă construită: 291 de metri pătraţi; curte: 456 de metri pătraţi; nouă camere, trei bucătării, trei grupuri sanitare, două vestibule, un garaj etc.

Conform legii, Voican a avut dreptul de a sta într-o locuinţă de serviciu, aparţinând protocolului de stat, timp de şase luni: din 26 decembrie 1989 până în 28 iunie 1990, cât a fost viceprim-ministru. Apoi trebuia să elibereze vila din Cartierul Primăverii. Dar n-a eliberat-o nici până acum, chiar dacă ani de zile serviciul său era prin ţări africane!

Mai mult: până în 2008, timp de 18 ani, marele profitor al Revoluţiei a plătit, pentru ditamai palatul, o chirie lunară de circa 38 de euro, mai mică decât cea mai ieftină garsonieră din Ferentari. Când Guvernul Tăriceanu a adus chiriile RAAPPS la nivelul pieţei, barba Revoluţiei a intrat în grevă fiscală. Asta înseamnă că-l subvenţionăm noi, plătitorii de impozite, în semn de recunoştinţă pentru nenorocirile cu care ne-a fericit.

Gelu Voican Voiculescu a acumulat o datorie de 140.000 de euro. Şi pentru că statul, de această dată, se dovedeşte nerecunoscător faţă de un erou al Revoluţiei (are şi certificat de revoluţionar, aducător şi el de frumoase beneficii), cioclul regimului Iliescu acuză „această guvernare abuzivă şi totalitară care urmăreşte cu înverşunare să mă evacueze din locuinţa mea".

Dacă e viteaz, să mai facă o Revoluţie! Sau între timp a fost demobilizat şi nu mai primeşte misiuni de asemenea calibru? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite