Turcescu, forţat să plece de la Europa FM

Turcescu, forţat să plece de la Europa FM

Turcescu, forţat să plece de la Europa FM

Conducerea trustului Realitatea l-a împins pe jurnalist să renunţe la „România în direct” pentru o emisiune la Realitatea FM. Robert Turcescu, realizatorul emisiunii „România în direct”, difuzată de luni până vineri, pe postul de radio Europa FM, şi-a prezentat ieri demisia.    


„Confirm încheierea colaborării profesionale dintre Europa FM şi Robert Turcescu. Demisia este un act unilateral, astfel că decizia i-a aparţinut în întregime lui Robert. Fiindcă am aflat abia de câteva ore despre hotărârea luată de domnul Turcescu, vă vom comunica în cel mai scurt timp numele persoanei care-i va lua locul în grila de programe Europa FM”, a declarat Marius Furdui, director adjunct Europa FM.

Contactată de „Adevărul”, Cristina Zegheru, CEO Lagardere România-Grup Media, compania care operează licenţa Europa FM, a declarat: „Nu vă pot confirma, nici infirma plecarea lui Robert Turcescu de la postul nostru de radio”. 

Surse din cadrul aceluiaşi post de radio spun că jurnalistul a fost forţat să părăsească după opt ani de zile Europa FM, pentru a realiza o emisiune la Realitatea FM, post de radio al trustului Realitatea-Caţavencu, recent relansat.

Potrivit aceloraşi surse, Robert Turcescu a fost ameninţat că-şi va pierde şi emisiunea de la Realitatea TV dacă refuză să părăsească Europa FM.

„România în direct”, un format de succes

Până la închiderea ediţiei, Robert Turcescu nu a putut fi contactat. Turcescu moderează de opt ani talk-show-ul „România în direct” la Europa FM. Încă de la lansarea acestui format (difuzat între orele 13.30 – 14.00), programul şi-a câştigat repede audienţa, datorită interacţiunii moderator-ascultători. Formatul a inspirat şi alte posturi de radio la acea vreme.

La începutul acestui an, jurnalistul a rămas fără talk-show-ul „100%”, realizat la Realitatea TV. Motivul oficial a fost intenţia trustului Realitatea – Caţavencu de a deschide o televiziune în Spania, sub conducerea lui Turcescu. Nici până în prezent acest proiect nu a fost lansat şi se pare că ideea a fost abandonată.

 În realitate, talk-show-ul „100%” ajunsese la un mare grad de uzură, înregistrând audienţe inferioare programului concurent „Sinteza zilei” (Antena 3). După o pauză de câteva luni, „100%” a revenit în grila de programe a Realităţii TV, dar este difuzat săptămânal (sâmbătă, ora 23.00).

În momentul de faţă, Turcescu este prezent în talk-show-ul „Feţele cotidianului”, alături de Emil Hurezeanu, Mircea Dinescu, Adrian Ursu şi Doru Buşcu.

Demisia este un act unilateral, astfel că decizia i-a aparţinut în întregime lui Robert Turcescu
Marius Furdui,
director adjunct Europa FM

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: